Conectează-te cu noi

Politic

Comuna Vad, cea mai ridicată prezență la vot în zona Dej! Câte persoane s-au prezentat la urne în celelalte comune

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Cea mai mare prezență la vot la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, în comunele situate în apropierea municipiului Dej s-a înregistrat în Vad – 78,34%. La polul opus, cea mai slabă prezență la vot a fost în comuna Cuzdrioara, doar 45,28%.

Comuna Bobâlna – din care fac parte localitățile Antăș, Băbdiu, Blidărești, Bobâlna, Cremenea, Maia, Oșorhel, Pruni, Răzbuneni, Suarăș și Vâlcelele – a înregistrat o prezență la urne de 63,93% (732 votanți din cei 1145 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Bobâlna au existat și 258 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

La Cășeiu,- din care fac parte localitățile Cășeiu, Comorâța, Coplean, Custura, Gârbău Dejului, Guga, Leurda, Rugășești, Sălătruc și Urișor – prezența la urne a fost de 49,42% (1892 votanți din cei 3828 de cetățeni înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Cășeiu au votat și 251 de persoane pe liste suplimentare.

În ceea ce privește comuna Câțcău – din care fac parte localitățile Câțcău, Muncel și Sălișca – la urne s-au prezentat 62,61% dintre cetățenii cu drept de vot (1186 votanți din cei 1885 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Câțcău au existat și 236 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

Locuitorii comunei Chiuiești – din care fac parte localitățile Chiuiești, Dosu Bricii, Huta, Măgoaja, Strâmbu, Valea Cășeielului și Valea lui Opriș – s-au prezentat în procent de 53,23% la urne (1061 votanți din cei 1993 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Chiuiești au votat și 187 de persoane pe liste suplimentare.

În comuna Cuzdrioara – din care fac parte localitățile Cuzdrioara, Mănășturel și Valea Gârboului – a fost prezent la urne 45,28% din electorat (1110 votanți din cei 2451 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Cuzdrioara au existat și 132 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

Prezența la urne în comuna Jichișu de Jos – din care fac parte localitățile Codor, Jichișu de Jos, Jichișu de Sus, Șigău și Tărpiu – a fost de 60,54% (600 votanți din cei 991 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Jichișu de Jos au au votat și 128 de persoane pe liste suplimentare.

Comuna Mica– din care fac parte localitățile Dâmbu Mare, Mănăstirea, Mica, Nireș, Sânmărghita, Valea Cireșoii și Valea Luncii – a înregistrat o prezență la urne de 54,52% (1609 votanți din cei 2951 înscriși pe listele permanente și speciale). Aici s-au înregistrat și 227 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

Locuitorii comunei Mintiu Gherlii – din care fac parte localitățile Bunești, Mintiu Gherlii, Nima, Pădurenii, Petrești și Salatiu – s-au prezentat în procent 50,91% la urne (1588 votanți din cei 3119 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Mintiu Gherlii au existat și 228 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

Prezența la urne în comuna Unguraș – din care fac parte localitățile Batin, Daroț, Sicfa, Unguraș și Valea Ungurașului – a fost de 50,76% (1130 votanți din cei 2226 înscriși pe listele permanente și speciale). În comuna Unguraș au au votat și 107 de persoane pe liste suplimentare.

Comuna Vad – din care fac parte localitățile Bogata de Jos, Bogata de Sus, Calna, Cetan, Curtuiușu Dejului, Vad și Valea Groșilor – a înregistrat cea mai mare prezență la urne din toate comunele analizate – 78,34% (1241 votanți din cei 1584 înscriși pe listele permanente și speciale). Aici s-au înregistrat și 339 de persoane care au votat pe listele suplimentare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER