Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Comunitatea penticostală din Dej, în doliu. Pastorul Romu Mocan s-a stins din viață – FOTO

Publicat acum

pe

Pastorul Romu Mocan, de la Biserica Penticostală Nr. 1 din Dej, s-a stins din viață la 69 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 31 ianuarie.

Romu Mocan, născut la data de 3 noiembrie 1954, a fost o figură ilustră în istoria Cultului Creștin Penticostal din România, conducând timp de patru decenii – în calitate de pastor – Biserica Penticostală Nr. 1 din Dej. Acesta a făcut parte din cea de-a doua generație de absolvenți ai Seminarului Teologic Penticostal din București, unde și-a consolidat cunoștințele teologice între anii 1980-1984.

La nivel național, pastorul Mocan a ocupat poziții de conducere, fiind vicepreședinte și secretar general al Cultului Creștin Penticostal, dar și secretar al Comunității Regionale Penticostale Cluj.

”Familia pastorului Mocan, compusă din 13 copii și 54 de nepoți, este o mărturie vie a echilibrului pe care a știut să-l păstreze între slujirea publică a bisericilor și responsabilitățile familiale. El a fost nu doar un lider spiritual remarcabil, ci și un model de integritate morală și devotament familial.

Evlavia, dreptatea și smerenia au fost reperele vieții sale, iar lupta sa pentru principiile creștine în societatea contemporană rămâne un exemplu de curaj și consecvență. Acum, la plecarea sa în veșnicie, rămânem cu o moștenire spirituală bogată și o amintire plină de respect față de pastorul Romu Mocan și lucrarea sa care a adus mari binecuvântări penticostalismului românesc.

Pastorul Romu Mocan a fost slujitorul destoinic care a răspuns chemării divine și și-a dus misiunea până în ultima clipă, lăsând în urma sa o comunitate întristată și recunoscătoare pentru darul pe care l-a avut în persoana sa. În aceste momente dificile și îndurerate, conducerea Cultului Creștin Penticostal din România aduce un profund mesaj de solidaritate și compasiune familiei îndoliate și întregii Biserici care resimte pierderea. Vom păstra vii amintirile care ne pun înainte viața și o slujire exemplară a pastorului Romu Mocan”, a transmis conducerea Cultului Creștin Penticostal din România.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 31 ianuarie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER