Conectează-te cu noi

Social-Cultură

ISU Cluj are un nou șef – FOTO

Publicat acum

pe

Astăzi, 19 ianuarie 2024, a avut loc ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.

După o activitate de peste 31 de ani în arma pompierilor, general de brigadă Ion Moldovan a trecut în rezervă prin decret prezidențial. Acesta a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București ca șef de promoție în 1997, fiind repartizat la Grupul de Pompieri „Avram Iancu” al județului Cluj.

Ofițerul și-a început cariera ca locțiitor al comandantului Detașamentului Dej. În perioada 2003-2006 a ocupat funcția de comandant al Detașamentului Dej, apoi, în urma promovării examenului, a devenit Șef Centru Operațional în cadrul ISU Cluj.  Ulterior, în 2014 a preluat comanda unității, după ce a promovat concursul pentru funcția de Inspector Șef. Rezultatele foarte bune, reușite de-a lungul carierei, au făcut posibilă nominalizarea pentru obținerea gradului de general, aspect care s-a concretizat în anul 2018, când, prin decret prezidențial, i-a fost acordat gradul de general de brigadă cu o stea.

Pe timpul celor aproape 28 de ani de activitate ca ofițer, general de brigadă (r) Ion Moldovan a participat și a coordonat mii de intervenții, a instruit și pregătit nenumărați pompieri și a participat la misiuni și exerciții naționale. Timp de aproape un deceniu, a condus Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, reușind să înființeze noi subunități de intervenție, să optimizeze partea operativă și să mențină un climat de siguranță pentru cetățeni. 

Ca inspector șef a fost împuternicit colonel Gabriel Drînda, care a ocupat, până în prezent, funcția de Prim-Adjunct. Acesta a absolvit, în anul 2004, Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, începându-și cariera la Grupul de Pompieri „Avram Iancu” al județului Cluj, ca adjunct comandant de secție la Secția de Pompieri Huedin. În perioada 2005-2014 a fost comandant al Detașamentului de Pompieri Huedin. Din 2014 și până la finalul anului 2023 a gestionat funcții cu mare responsabilitate în domeniul situațiilor de urgență, fiind șef Centru Operațional, iar mai târziu Prim-Adjunct al Inspectorului Șef. 

La festivitatea oficială de predare-primire a comenzii inspectoratului și a Drapelului de Luptă, desfășurată la reședința unității, au participat colonel Constantin Florea, împuternicit Prim-Adjunct al Inspectorului General. Totodată, au fost prezente numeroase oficialități locale și județene, precum și personalități din diferite domenii de activitate. 

„Această armă mi-a dat totul, mi-a oferit o familie, mi-a dat forță și încredere în mine, provocări și sentimente unice, prieteni și colegi minunați, mi-a oferit un statut în societate și pot să continui cu multe alte aspecte de acest fel. Am condus și coordonat mii de intervenții și misiuni specifice, am gestionat activități complexe, solicitante, cu grad mare de încărcare psihică și fizică, dar finalul tuturor acestor activități a fost fericit mai ales prin prisma faptului că nu am pierdut nici un coleg în luptă, ceea ce vine să întărească motto-ul pompierilor: <<Plecăm toți ne întoarcem toți>>. În final, doresc să vă mulțumesc dumneavoastră pentru colaborare, pentru susținere, pentru ajutorul oferit atunci când am avut nevoie și nu în ultimul rând pentru faptul că m-ați făcut să mă simt onorat că am făcut parte dintr-o echipă alcătuită din oameni profesioniști”, a spus general de brigadă (r) Ion Moldovan. 

„Împuternicirea mea pe funcția de Inspector Șef mă onorează și mă responsabilizează pentru a ține la fel de sus ștacheta rezultatelor obținute de ofițerii ce au condus această unitate. Voi încerca să dezvolt această instituție, să sporesc rezultatele pozitive și să reduc la maximum aspectele negative. Voi căuta să continui colaborările cu toate instituțiile militare sau civile, centrale sau locale și să păstrez încrederea dobândită de-a lungul timpului în pompierii clujeni”, a spus colonel Gabriel Drînda, (î) Inspector Șef al ISU Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER