Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Concurs de gătit gulaș la Bistrița! O echipă din Dej a câștigat de două ori consecutiv premiul cel mare

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Primăria Bistriţa organizează duminică, 19 mai, în Pădurea Schullerwald, începând cu ora 9.00, tradiționalul concurs culinar de gătit gulaş, dotat cu premii. Concursul ”Cel mai bun gulaș” se înscrie în calendarul acţiunilor organizate de municipalitate în cadrul Maialului Bistriţean Maghiar și se află la cea de-a opta ediţie.

Concursul este deschis atât persoanelor fizice cât şi agenţilor economici, iar termenul limită de înscriere este 16 mai. Numărul participanților este limitat la 20 din cauza condițiilor de spațiu și dotare, iar înscrierile se fac în ordinea depunerii solicitării.

....

Condiţii de participare: deţinerea unui ceaun cu o capacitate de minim 20 de litri; asigurarea, din resurse proprii, a ingredientelor necesare pregătirii gulaşului, altele decât carnea şi cartofii, care vor fi asigurate de către municipalitate; distribuirea gratuită, la finalul competiţiei, a 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.

Ca și în anii precedenți, municipalitatea va asigura montarea pavilioanelor și va pune gratuit la dispoziția fiecărei echipe participante: spațiul de desfășurare; pavilion 3 x 3 m; lemne de foc: 10 kg; carne porc: 2 kg; carne vită: 2 kg; carne oaie: 1 kg; cartofi: 5 kg; pâine: 4 buc. franzelă; șervețele, tacâmuri, farfurii de unică folosință.

Detalii suplimentare și înscrieri la telefon 0263-223.923 sau 0756-222.001 – int. 198, persoană de contact Ovidiu Bozbici.

Vă reamintim, echipa „Niște țărani” din Dej, condusă de Radu Emil Coroian, a câștigat de două ori la rând acest concurs, în 2015 și în 2016. Aceeași echipă a obținut anul trecut premiul special, alături de o echipă din Ungaria.

Din păcate, anul acesta, dejenii nu vor lua parte la această competiție, însă vor fi prezenți ca și invitați speciali ai Primăriei Bistrița. Chiar și așa, nu vor sta departe de ceaun și vor pune umărul la gătirea unei mari porții de gulaș.

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER