Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Concurs de talente la Chiuiești – „Chiuieștenii au talent!” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Miercuri, 29 martie, în cadrul programului național „Săptămâna Altfel”, la Școala Gimnazială Chiuiești,  a avut loc cea de-a doua ediție a proiectului educațional „Chiuieștenii au talent”.

„Talentul e o ,,meserie” cu care te naști, nu una pe care ai de gând să o înveți”, spunea Tudor Mușatescu. La Chiuiești s-au născut elevi talentați, așa cum s-a observat din prestația concurenților (soliști vocali, recitatori, dansatori și magicieni).

În debutul celei de-a doua ediții a proiectului „Chiuieștenii au talent”, a luat cuvântul directoarea unității de învățământ, prof. Georgiu Crina-Ioana. Ulterior, concurenții și-au extras ordinea intrării în concurs.

Gazda manifestării și prezentatorul concursului a fost prof. Marius Claudiu Cristoreanu.

În urma prestației fiecărui concurent, juriul, format din profesorii Mihuț Maria Magdalena, Georgiu Emilia-Maria, Peter Anamaria Daniela și Petruș Pompiliu-Alexandru, a decernat premii concurenților.

Marele premiu a fost obținut de Sălătioan Lorena Andreea, din clasa I, pentru recitarea poeziei „Primăvara” de George Topârceanu, Grupul Super-Star, format din Sfechiș Crina și Albu Eliseea, din clasa a III-a, care au interpretat melodia „Te iubesc” a artiștilor Loredana și Nadir, dar şi Mihuț Andrea, pentru dans și coregrafie. Aceasta a dansat pe melodia „The Gratest”, de la SIA.

La finalul activității, a luat cuvântul și primarul comunei Chiuiești, Gavril Mihuț, care a mulțumit participanților, dar și inițiatorilor acestui proiect.

Parteneri ai proiectului au fost Primăria Comunei Chiuiești și Centrul de Informare Turistică Chiuiești.

Social-Cultură

Comandantul jandarmilor din Dej, recompensat de Armata SUA – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Maiorul Cosmin Covaciu, comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej, a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii, ”Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate. Distincția i-a fost înmânată în cadrul activității de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019.

Cu aceeași ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.

Aflat la cea de-a doua sa misiune internațională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan.

În calitate de consilier al instructorilor implicați în pregătirea poliției afgane, ofițerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă.

Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

Motto-ul său este ”Vorbele bune pot fi scurte si repede rostite, dar ecoul lor este nesfârșit”.

Continuă să citești

Social-Cultură

Ziua Națională Constantin Brâncuși va fi marcată și la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej organizează, miercuri, 19 februarie 2020, activități dedicate Zilei Naționale Constantin Brâncuși.

În incinta Muzeului Municipal Dej, în sala multimedia va rula, între orele 09:00- 13:00, documentarul „Constantin Brâncuși. Coloana sau lecția despre infinit”, creație premiată de Uniunea Cineaștilor din România în anul 2001, la categoria „Film mărturie”.

Proiecția filmului se adresează profesorilor și elevilor dejeni, care vor participa organizat la acest eveniment cultural, dar și dejenilor iubitori de artă. Filmul este o producție Cinepub în regia și scenariul lui Laurențiu Damian. Firul documentarului se concentrează pe momentul octombrie 1996, atunci când „Coloana fără sfârşit” a fost demontată. După patru ani de expertize tehnice, lucrările de restaurare au fost iniţiate în toamna anului 2000 şi finalizate la începutul iernii. Documentarul surprinde acest proces, probabil unic, în contextul mai larg al operei şi personalității lui Constantin Brâncuși.

La ora 14:00, în incinta Muzeului Municipal va fi deschisă o expoziție de tehnici mixte intitulată: „Brâncuși în viziunea copiilor” ediția a II-a. Lucrarile sunt create de micii artiști de la Clubul Copiilor Dej, coordonați de profesor Loredana Tomșa.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Patinoarul artificial din Piața Bobâlna SE ÎNCHIDE!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Patinoarul artificial din Piaţa Bobâlna se închide, potrivit unui anunț al Primăriei Dej. Acesta va funcţiona până în data de 16 februarie, inclusiv, în intervalul orar 10:00-21:30, iar începând de luni, 17 februarie va începe demontarea lui.

În prima fază vor fi efectuate operațiunile de dezghețare a suprafeței de gheață a patinoarului artificial, care vor urmate de demontarea instalațiilor și a podiumului pe care a fost amplasat. Aparatura şi componentele podiumului vor fi dezasamblate şi depozitate pentru a fi montate în sezonul de iarnă 2020- 2021.

Și în acest an patinoarul artificial pe care l-am amenajat în centrul municipiului, s-a dovedit a fi atractiv. În cele 2 luni de funcționare peste 7000 de persoane au frecventat patinoarul, iar copiii din școlile dejene au putut să își desfășoare orele de sport”, a afirmat edilul Morar Costan.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare