Conectează-te cu noi

Administraţie

Consilierii locali din Dej s-au întrunit azi. Când se discută cel mai ”fierbinte” subiect – bugetul? – FOTO

Publicat acum

pe

CL Dej sedinta de indata

Consilierii locali din Dej s-au întrunit astăzi, de la ora 13, în cadrul unei ședințe de îndată, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect de hotărâre.

La ședința de îndată de astăzi au răspuns ”prezent” doar 13 consilieri locali ai municipiului Dej: Izidor Hațegan, Dan Bonta, Florin Federiga, Viorel Federiga, Nelu Anca, Dora Muncelean, Gavril Zanc, Călin Rusu, Axinte Bob, Nicolae Lazăr, Marius Butuza, Vali Cîmpan, alături de viceprimarul Aurelian Mureșan și primarul Morar Costan.

Singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a vizat ”aprobarea acoperirii definitive din excedentul bugetului local al deficitului Secțiunii de dezvoltare a Municipiului Dej”. Acesta a fost ”o obligativitate să facem această rectificare bugetară, la fel ca anul trecut”, după cum a explicat primarul Morar Costan, în prezentarea proiectului.

În referat se arată că ”UAT Dej, împreună cu Trezoreria Municipiului Dej a procedat la stabilirea rezultatului execuției bugetului local la finele anului 2015 constatându-se un excedent pe secțiunea de dezvoltare de 5.692.210,62 lei, respectiv un deficit pe secțiunea de dezvoltare în sumă de 843.276 lei. Deficitul a fost stabilit ca diferență între veniturile efective ale anului 2015 (fără excedentul rezultat din anul 2014, care a stat la fundamentarea bugetului pe secțiunea de dezvoltare la începutul anului 2015) și cheltuielile realizate în anul 2015”.

După prezentarea proiectului, singurii consilieri care au pus întrebări au fost Rusu Călin și Federiga Viorel. Primul a întrebat ”din ce provine acest excedent bugetar?”, precizând că nu este menționat în proiect, în timp ce reprezentantul PNL a întrebat dacă ”excedentul pe 2015 este același cu deficitul pe 2015?”. După lămurirea celor două aspecte, consilierii prezenți în Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, astfel că ședința, prezidată de Nicolae Lazăr, a durat doar 15 minute.

La sfârșitul întrunirii, primarul Morar Costan a anunțat că ședința ordinară pe luna ianuarie va avea loc, cel mai probabil, pe data de 28, atunci urmând să se discute și bugetul local de venituri și cheltuieli pentru anul 2016. Vă reamintim, în ultimii doi ani acest proiect a trecut din prima lună a anului, în ianuarie, însă înainte de această perioadă erau convocate mai mereu ședințe de îndată sau extraordinare, iar bugetul trecea de-abia prin martie sau aprilie.

O parte din reprezentanții PNL au solicitat ca această ședință, programată inițial pe 28, să aibă loc mai repede, la jumătatea lunii, având în vedere că cel mai probabil vor exista multe discuții și amendamente pe buget. Urmează ca în scurt timp să se anunțe data exactă a ședinței ordinare de pe luna ianuarie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER