Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Consiliul Județean Cluj, AMENDAT DIN NOU de Garda de Mediu – FOTO

Publicat acum

pe

Consiliul Județean Cluj, proprietarul depozitului de deșeuri neconform Pata Rât, a fost încă o dată amendat de Garda Națională de Mediu. Comisarii GNM — Cluj au aplicat o sancțiune de 60.000 lei după ce, în data de 28.11.2017, au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deșeuri înspre pârâul Zapodie.

Din primele cercetări, comisarii au observat că scurgerile de levigat s-au produs după cedarea parțială a digului de pământ care delimitează acumularea de levigat din corpul depozitului de deșeuri.

Această sancțiune a fost aplicată la doar o săptămână după ce comisarii Gărzii de Mediu Cluj au amendat Consiliul Județean cu 80.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind stoparea deversărilor de levigat prin realizarea unui sistem de colectare și tratare a acestui deșeu lichid.

Atenționăm, încă o dată, autoritățile județene Cluj că fenomenul de scurgere a legivatului în apele pârâului Zapodie este extrem grav!”, precizează reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

De altfel, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au făcut o plângere penală, pe 15.09.2017, pentru evacuarea, în apele de suprafață, a reziduurilor lichide provenite din depozitul de deșeuri, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor, a animalelor și a mediului înconjurător.

Consiliul Județean Cluj a fost amendat de comisarii GNM de patru ori, din 2015 până în prezent, cu sancțiuni în valoare totală de 280.000 lei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER