Conectează-te cu noi

Administraţie

Contre pe banii județului! PNL și UDMR au luat grosul. Municipiul Dej a luat mai puțini bani decât unele comune UDMR

Publicat acum

pe

Orașele PNL și comunele UDMR și-au încasat sumele din impozitul pe venit ce revin unităților administrativ teritoriale (UAT) din județ, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Consiliul Județean (CJ) a stabilit sumele din impozitul pe venit care revin orașelor și comunelor din județ. Înainte de vot, au existat discuții animate pe acest subiect. Consilierul județean Viorel Luca (PSD) a susținut că nu este echitabil felul în care s-au repartizat sumele, însă nu a dorit să facă nicio contrapropunere, potrivit sursei citate.

Ar trebui să se găsească un mod echitabil pentru fiecare comună. Dar nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să cad în greșeala de a face alte propuneri, deși aș avea una”, a spus Luca. ”La fel se fac repartizările către UAT-uri și de la nivel guvernamental”, a afirmat Călin Tuluc, consilier PNL. S-a pornit astfel discuția pur politică, având în vedere că PSD este în opoziție la județ, dar la putere la nivel parlamentar.

Sunt primari nemulțumiți, care m-au sunat și pe mine. Dar aceasta este formula, nu este una mai bună, sau dacă este nu am găsit-o încă noi”, a pus batista pe țambal Remus Lăpușan, liderul consilierilor județeni PSD. Acesta a spus că orice dezbatere este de prisos, întrucât ”matematica” nu este în favoarea grupului social-democraților, minoritari în CJ.

Municipiul Cluj-Napoca nu a primit niciun ban, întrucât are un buget mai mare decât CJ și nu a emis pretenții. În schimb, din celelalte cinci orașe ale județului, cele cu primari PSD au primit sumele cele mai mici: Turda, Gherla și Dej au încasat câte 160.000 de lei. Câmpia Turzii și Huedin, cu primari PNL, au obținut 200.000, respectiv 184.000 de lei.

La nivel de comune au fost favorizate cele cu primari UDMR. Două dintre acestea, Săvădisla și Sâncraiu, au primit câte 170.000 de lei, mai mult decât orașele pesediste. Izvoru Crișului, Moldovenești și Suatu vor încasa câte 160.000 de lei, Buza 153.000, iar Sic și Mihai Viteazu, 150.000 de lei.

Împărțeala a trecut la vor cu 21 de opțiuni ”pentru”, trei abțineri. Nouă persoane nu au votat. ”Să fie clar, cei care nu votează își exprimă de fapt opțiunea ”împotrivă”. Vă opuneți ca primarii să primească bani, de orice sume ar fi vorba”, a spus președintele CJ, Alin Tișe.

Un consilier local PNL, Ioan Haiduc, a cerut chiar ca primarilor să le fie prezentată lista cu felul în care au votat consilierii județeni pentru ca să știe pe cine să dea vina când se plâng de alocările de la bugetul județului.

 

Sursa – ziuadecj.realitatea.net

Administraţie

INTERNET GRATUIT în municipiul Dej! Costurile sunt suportate de Comisia Europeană

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Comisia Europeană a anunțat, vineri, lista municipiilor și localităților din România, câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Astfel, printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Hunedoara, Piatra-Neamţ şi Paşcani.

Pe listă se mai numătă câteva comune din județul Cluj, Mihai Viteazu, Jucu, Frata, Moldovenești, Săvădisla, Petreștii de Jos și Aghireșu, dar și municipiul Dej.

În total, au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.

Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice”, se arată în comunicatul emis, vineri, de CE.

Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit CE.

Lista completă a localităţilor WiFi4EU, AICI!

Continuă să citești

Administraţie

Ședință a CL Dej. Se discută despre tariful de salubrizare, dar și despre stabilirea taxelor și impozitelor pe 2019

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 13 decembrie, cu începere de la ora 15, într-o ședință ordinară pe luna decembrie. Pe ordinea de zi sunt 10 proiecte de hotărâre, dar și soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

ORDINE DE ZI:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei Nr. II la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 146 din 24 iulie 2018, privind aprobarea organigramei, statului de funcții și a numărului de posturi la Spitalul Municipal Dej.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Actului adițional Nr. 1 la Contractul de concesiune Nr. 9/19031 din 3 noiembrie 2014.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 1, pct. 4 din Hotărârea de Consiliu Local Nr. 179 din 27 septembrie 2018 privind aprobarea reprezentanților consiliului local în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din Municipiul Dej.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local al Municipiului Dej și bugetul instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții .
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii impozitelor și taxelor locale pe anul 2019.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor pentru serviciile publice de salubrizare din Municipiul Dej.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea constatării dreptului de proprietate publica si privata a unor terenuri situate în intravilanul Municipiului Dej.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării Inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Dej însușit prin Hotărârea Consiliului Local Nr. 64/2001, atestat prin Hotărârea Guvernului Nr.969/2002, Anexa 3.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Anexei la Hotărârea Consiliului Local Nr. 75 din 20 iunie 2017.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. pe Strada Constantin Brâncuși.
 11. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise în format electronic, prin e-mail, către consilieri.

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

ANUNȚ – Licitație pentru PARCĂRILE rămase libere pe Dealul Florilor din Dej

Publicat acum

pePrimăria Municipiului Dej organizează licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartier Dl. Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 03 DECEMBRIE 2018.

Data limită de depunere a ofertelor: 12 DECEMBRIE 2018, ora 1000.

Evaluarea ofertelor se va face în data de 13 DECEMBRIE 2018, ora 1100.

foto: arhivă
Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare