Conectează-te cu noi

Administraţie

Un fost consilier local dejean, uns șef la o companie aflată în pragul falimentului

Publicat acum

pe

La o societate subordonată Consiliului Județean (CJ) Cluj se vorbește despre faliment și despre ”ce se mai poate salva”, dar a fost instalat șef nou, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Consilierii județeni au acceptat, joi, demisia consilierului PNL Dan Felician Gavrea. Acesta a fost înlocuit cu fostul consilier local din Turda Călin Felezeu, care a depus cu această ocazie jurământul (foto). Plecarea lui Gavrea din CJ vine ca urmare a unei promovări profesionale, scrie sursa citată.

Politicianul liberal, fost inginer la Electrica Furnizare, a fost instalat ca director general la Societatea Drumuri și Poduri Județene (SDPJ) Cluj. Gavrea este dejean, iar soția sa lucrează la primăria din localitate. Dacă e bun la furnizarea de energie, o fi bun și la drumuri, s-au gândit probabil administratorii județului.

Numirea lui Gavrea la SDPJ vine într-un nou moment delicat. Salvată de mai multe ori de CJ, societatea este din nou în pragul falimentului. ”Cifrele arată chiar mai rău decât ne-am închipuit. Trebuie să vedem ce și cât putem salva, să nu ne scufundăm cu toții. Acolo lucrează peste 190 de persoane, dacă știu bine, trebuie să avem grijă și față de ei. Vă rog, membrii Comisiei de buget-finanțe, să vă întâlniți, ieri dacă se poate, cu conducerea executivă și cu consiliul de administrație, să găsim un plan de măsuri”, a spus președintele executivului județean, Alin Tișe, la finalul ședinței de CJ. S-a stabilit că întâlnirea va avea loc marți.

Fostul director general, Călin Platon, cândva subprefect de Cluj, tot de la PNL, a făcut un pas înapoi. Acesta este acum director adjunct. La începutul anului, Platon anunțase că are pârghiile prin care să scoată SDPJ din situația economică dezastruoasă în care se zbate.

În locul lui Gavrea a venit în CJ profesorul universitar doctor Călin Felezeu (58 de ani), prodecan la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Acesta este liberal, locuiește la Turda și a făcut parte din Consiliul Local. De asemenea, a fost, până în 2016, membru al Consiliului de Administrație al Turda Salina Durgău, societate care administrează obiectivul turistic.

 

Sursa – ziuadecj.realitatea.net

Administraţie

INTERNET GRATUIT în municipiul Dej! Costurile sunt suportate de Comisia Europeană

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Comisia Europeană a anunțat, vineri, lista municipiilor și localităților din România, câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Astfel, printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Hunedoara, Piatra-Neamţ şi Paşcani.

Pe listă se mai numătă câteva comune din județul Cluj, Mihai Viteazu, Jucu, Frata, Moldovenești, Săvădisla, Petreștii de Jos și Aghireșu, dar și municipiul Dej.

În total, au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.

Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice”, se arată în comunicatul emis, vineri, de CE.

Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit CE.

Lista completă a localităţilor WiFi4EU, AICI!

Continuă să citești

Administraţie

Ședință a CL Dej. Se discută despre tariful de salubrizare, dar și despre stabilirea taxelor și impozitelor pe 2019

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 13 decembrie, cu începere de la ora 15, într-o ședință ordinară pe luna decembrie. Pe ordinea de zi sunt 10 proiecte de hotărâre, dar și soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

ORDINE DE ZI:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei Nr. II la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 146 din 24 iulie 2018, privind aprobarea organigramei, statului de funcții și a numărului de posturi la Spitalul Municipal Dej.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Actului adițional Nr. 1 la Contractul de concesiune Nr. 9/19031 din 3 noiembrie 2014.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 1, pct. 4 din Hotărârea de Consiliu Local Nr. 179 din 27 septembrie 2018 privind aprobarea reprezentanților consiliului local în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din Municipiul Dej.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local al Municipiului Dej și bugetul instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții .
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii impozitelor și taxelor locale pe anul 2019.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor pentru serviciile publice de salubrizare din Municipiul Dej.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea constatării dreptului de proprietate publica si privata a unor terenuri situate în intravilanul Municipiului Dej.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării Inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Dej însușit prin Hotărârea Consiliului Local Nr. 64/2001, atestat prin Hotărârea Guvernului Nr.969/2002, Anexa 3.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Anexei la Hotărârea Consiliului Local Nr. 75 din 20 iunie 2017.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. pe Strada Constantin Brâncuși.
 11. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise în format electronic, prin e-mail, către consilieri.

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

ANUNȚ – Licitație pentru PARCĂRILE rămase libere pe Dealul Florilor din Dej

Publicat acum

pePrimăria Municipiului Dej organizează licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartier Dl. Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 03 DECEMBRIE 2018.

Data limită de depunere a ofertelor: 12 DECEMBRIE 2018, ora 1000.

Evaluarea ofertelor se va face în data de 13 DECEMBRIE 2018, ora 1100.

foto: arhivă
Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare