Conectează-te cu noi

Naţional

Controale în Săptămâna Mare. Peste 2000 de biserici au fost verificate de pompieri

Publicat acum

pe

lumanare Noaptea Invierii

În Săptămâna Mare a Paştelui, pompierii militari de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au verificat cât de bine cunosc preoţii, călugării şi angajaţii bisericilor normele de siguranţă şi de evacuare în caz de incendiu, iar pentru 142 de biserici au fost date amenzi de 126.600 de lei.

Pompierii au instruit personalul clerical, au verificat modul în care funcţionează planurile de evacuare şi cât de bine îşi cunoaşte fiecare dintre slujitorii bisericii atribuţiile în caz de urgenţă.

Au fost verificate, în total, 2.142 biserici. În unele situaţii, multe dintre nereguli, cum ar fi amplasarea mobilierului, a stingătoarelor sau a planurilor de evacuare au fost remediate chiar în timpul controalelor făcute de pompieri. În alte cazuri au fost abateri destul de grave de la normele de protecţie în caz de incendiu, astfel încât s-au aplicat 142 de amenzi în valoare totală de 126.600 de lei.

Nici obiectivele turistice nu au scăpat de controalele pompierilor. Aici, în aproape jumătate din cazuri au fost găsite nereguli. Din 258 de obiective controlate, au fost aplicate amenzi în 111 situaţii, cuantumul total fiind de 309.300 de lei.

Pompierii de la Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmit, într-un comunicat, principalele măsuri de siguranţă în această perioadă:

– evitarea lăsării lumânărilor şi candelelor aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, în apropierea hainelor, părului ori a obiectelor combustibile, precum icoane, decoruri, mobilier

– acordarea unei atenţii deosebite privind menţinerea lumânărilor şi a candelelor aprinse în locuinţe sau în alte spaţii destinate cazării, unde acestea trebuie amplasate la distanţe suficiente faţă de materiale combustibile (mobilier, haine, cărţi, perdele) şi se va asigura stingerea acestora pe durata perioadelor de odihnă

– manifestarea unei atenţii deosebite la deplasarea cu lumânările şi candelele aprinse în autovehicule

– parcarea autoturismelor şi autocarelor în vecinătatea lăcaşurilor de cult se va realiza astfel încât să nu fie obturate căile de acces pentru intervenţie, necesare autospecialelor pompierilor în cazul producerii unui eventual incendiu, se arată în comunicatul IGSU.

Sursa – news.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER