Conectează-te cu noi

Naţional

Controverse privind tehnologia 5G

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Radiaţiile tehnologiei 5G au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace. Aceasta este una din concluziile unei dezbateri organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, potrivit Radio Cluj.

Specialiştii prezenţi la dezbaterea de ieri au prezentat o serie de studii, care arată – spun ei – nocivitatea reţelelor de telefonie mobilă. Există dovezi că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice. De aceea, s-a mai arătat – toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie, conform sursei citate.

În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiţia electormagnetică, inclusă în categoria 2G posibil carcinogenetică pentru oameni şi au arătat că implică un risc crescut de tumori celebrale (medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei).

Radiaţia 5G ar avea efecte și asupra fertilităţii. De asemenea, ar exista efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, a mai spus medicul menţionat, care a opinat că România nu are nevoie de reţeaua 5G. Nu toţi specialiştii sunt, însă, de părere că nivelul radiaţiilor 5G pot afecta omul. Ei afirmă că frecvenţele radio, pe care operează tehnologia, sunt sub nivelul de pericol. În plus, avansul tehnologic ar face să merite eventualele riscuri. Este de aşteptat ca, până în anul 2025, internetul 5G să ajungă în toate oraşele mari din România.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER