Conectează-te cu noi

....

Politic

Cornel Itu a adresat o interpelare referitoare la înjumătăţirea cotei de carburant

Publicat acum

pe

cornel-itu

Deputatul dejean Cornel Itu, i-a adresat, ieri, premierului Victor Ponta o interpelare în care îi solicită acestuia deblocarea unor cheltuieli pentru consiliile locale ale comunelor. Concret, la sesizarea mai multor primari clujeni, Itu solicită modificarea unei Ordonanţe de Urgenţă emisă de Guvernul Boc, prin care se înjumătăţea cota de carburant destinată consiliilor locale comunale.

....

”Domnule prim-ministru, cadrul legislativ adoptat în perioada 2009-2012 de către Guvernul Boc a dus la situaţii dificile ce se răsfrîng asupra activităţii multor instituţii la nivel local. În cele ce urmează vă aduc în atenţie Ordonanţa de Urgenţă nr. 55 din 23 iunie 2010 privind “unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice”, prin care consumul lunar de carburanţi a fost redus cu 50% pentru consiliile locale ale comunelor. Astfel, limita maximă de consum a fost stabilită pentru aceste instituţii la 75 de litri pe lună, în condiţiile în care Ordonanţa nr. 80 din 30 august 2001 privind “stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile şi instituţiile publice “, abrogată, prevedea un consum de 150 de litri lunar”, arată Itu.

”Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale mi-au sesizat faptul că această “cotă” impusă de Guvernul Boc îngreunează activitatea şi eficienţa în ceea ce priveşte reprezentarea intereselor cetăţenilor, în special în comunele care au în componenţa lor un număr ridicat de sate. Deplasările necesare pentru asigurarea serviciilor de asistenţă socială, depunerea unor proiecte şi documente în reşedinţa de judeţ, la sediile autorităţilor publice locale şi a altor instituţii, deplasările comisiilor locale de fond funciar, precum şi alte situaţii care presupun deplasarea pe teren, fac parte din activitatea frecventă a consiliilor locale ale comunelor”, îi explică şefului său de partid, deputatul social-democrat. Printre cei nemulţumiţi de înjumătăţirea cotei de carburant, se numără şi primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu, care , în sesizarea transmisă deputatului arată că Primăria Chinteni are în administrare nouă sate, „localităţi pentru care reducerea cotei de carburant implică scăderea eficacităţii şi promptitudinii reprezentării intereselor cetăţenilor”, precizează PSD-istul.

În consecinţă, parlamentarul clujean îi solicită premierului Ponta să modifice actul normativ incriminat, astfel încât să se revină la vechea cotă lunară de 150 de litri. ”Avînd în vedere faptul că limitarea consumului lunar de carburanţi la 75 de litri lunar afectează calitatea actului administrativ într-un număr foarte mare de comune, vă rog respectuos să analizaţi posibilitatea revenirii la pragul de 150 de litri consum de carburanţi pentru această categorie de unităţi administrativ-teritoriale”, îşi încheie Itu interpelarea.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER