Conectează-te cu noi

Politic

Un deputat din Gherla vrea ca Ziua Națională a României să fie sărbătorită în 10 mai

Publicat acum

pe

radu zlati

Radu Zlati, deputat de Gherla, îi solicită premierului Victor Ponta să voteze o inițiativă prin care Ziua Națională a României să fie sărbătorită pe data de 10 mai. 

Deputatul PNL de Gherla a publicat această declarație politică și pe site-ul său personal. Redăm mai jos cele scrise de deputatul Radu Zlati:

”Domnule Premier, așa după cum probabil știți, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se va afla curând inițiativa parlamentară privitoare la declararea zilei de 10 Mai ca Zi Națională a României. În comisia parlamentară de resort, în care partidul pe care îl conduceți are asigurată, alături de aliații săi politici, o majoritate confortabilă, această inițiativă a primit aviz negativ  – dar plenul Camerei, în urma luărilor de cuvânt a subsemnatului și a domnului deputat Varujan Pambuccian, a decis retrimiterea proiectului de lege la Comisie pentru raport suplimentar.

Domnule Premier, am aflat din presă despre poziția dumneavoastră politică, poziție care a marcat o schimbare semnificativă a conducerii PSD în raport cu instituția Casei regale. Am urmărit cu satisfacție prezențele Domniei Voastre la unele evenimente organizate de către Casa Regală, și nu pot spera decât că acea prezență nu era doar una formală, protocolară sau destinată activității de PR electoral.

De acea vă invit cu respect, domnule Premier, să participați la ședința de plen în care proiectul legislativ al PNL, având ca obiect declararea zilei de 10 Mai ca Zi Națională, și prin votul pozitiv acordat acestui proiect să confirmați plenar faptul că v-ați rupt de orice reminiscență a unui regim odios, regimul comunist. Regimul comunist a încercat să facă uitat caracterul festiv al acestei zile, care nu a fost doar un prilej de a sărbători Ziua Independenței ci și, poate mai ales, Ziua Regelui, ziua care amintea românilor de Casa Regală a României și istoricele realizări ale acesteia.

Ceea ce comuniștii au încercat să șteargă din memoria colectivă a românilor dumneavoastră, Domnule Premier, împreună cu colegii dumneavoastră de partid, puteți repara. Căci nu cred că puteți, Domnule Premier, să stați la dreapta Majestății Sale sau a Altețelor lor Regale azi, și să refuzați această reparație istorică adusă ideii monarhice și Casei Regale, mâine. În consecință, Domnule Premier, vă invit cu căldură să veniți alături de ceilalți deputați iubitori de neam și țară, dar și respectuoși față de o instituție căreia îi datorăm imens pentru construirea României moderne, și să votați pentru declararea zilei de 10 Mai ca Zi Națională a României”.

În prezent, Ziua Națională a României se sărbătorește la 1 Decembrie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER