Conectează-te cu noi

Administraţie

Cornel Itu: ”Municipiul Dej a câştigat astăzi un teren de peste 2000 mp”

Publicat acum

pe

piata industriala deputat Cornel Itu (8)

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că municipiul Dej a câștigat un teren de peste 2000 de mp. Proiectul urmează să ajungă la președintele României, pentru promulgare.

”Sunt bucuros să anunţ că municipiul Dej a câştigat astăzi un teren pentru folosul public, în urma adoptării de către Camera Deputaţilor a unui proiect de lege pe care l-am susţinut pe parcursul tuturor etapelor legislative. Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate”CFR ” -S.A.în domeniul public al municipiului Dej şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Dej, judeţul Cluj, iar suprafaţa câştigată de dejeni este de 2.505 mp.

Acest proiect a avut un parcurs lung, fiind adoptat de ambele camere ale Parlamentului încă din primăvara anului trecut, însă Traian Băsescu (încă preşedinte al României la acea dată) a solicitat reexaminarea, refuzând promulgarea. Proiectul a fost reexaminat de Senat şi apoi a ajuns din nou la Camera Deputaţilor, unde am susţinut importanţa lui în mai multe rânduri, în şedinţele de plen. Totodată, am urmărit îndeaproape parcursul acestui proiect în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, precum şi în Comisia pentru transporturi şi infrastructură, unde a primit raport de adoptare, cu un singur amendament, în textul proiectului fiind adăugat faptul că terenul în cauză se atribuie municipalităţii dejene pentru investiţii de utilitate publică.

Odată adoptat de camera decizională, respectiv Camera Deputaţilor, proiectul urmează să ajungă la actualul preşedinte al României, pentru promulgare”, arată deputatul Cornel Itu.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER