Conectează-te cu noi

Administraţie

EXCLUSIV. Grevă generală la Primăria Dej? Sindicaliștii adună semnături pentru acțiunea din aprilie

Publicat acum

pe

greva Primaria Dej Sindicat edilica (4)

Sindicaliștii din administrația publică din întreaga țară se pregătesc să declanșeze o grevă generală, nemulțumiți fiind că revendicările lor nu au fost băgate în seamă. Sindicaliștii din cadrul Primăriei Dej anunță că și ei aderă la protest.

Greva generală se va desfăşura în luna aprilie, la o dată ce va fi stabilită de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Înainte de aceasta, încă de pe acum se strâng semnături privind acordul salariaţilor pentru participarea la acţiunea de protest.

În cazul în care se decide trecerea la acest pas, angajaţii din Primării, Consilii Judeţene şi instituţiile subordonate acestora îşi vor întrerupe activitatea timp de o zi.

Și la nivel de Primăria Municipiului Dej, Sindicatul Edilica, prin vocea președintelui Daniel Ceașcai, anunță că aderă la acțiunea de protest din luna aprilie.

”Noi am avut în luna februarie, în 20, o grevă de avertisment de 30 de minute la care am participat alături de celelalte sindicate din primării și Consilii Județene, iar acum adunăm semnături pentru greva generală de o zi ce se preconizează pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Fiecare sindicat trebuie să aibă jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat, pentru ca acel sindicat să se declare în grevă. Dacă sindicatul e reprezentativ la nivel de unitate, atunci se consideră unitatea în grevă. Noi suntem un sindicat reprezentativ al Primăriei Dej, în momentul în care se declarată grevă a sindicatului Edilica se consideră în grevă Primăria Dej”, a declarat pentru Dej24.ro Daniel Ceașcai.

Revendicările minimale ale sindicaliştilor fac referire la:

1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Citește și: Grevă la Primăria Dej! O parte dintre angajați și-au întrerupt activitatea – FOTO/VIDEO

Vezi mai jos imagini de la greva de avertisment din luna februarie:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER