Conectează-te cu noi

Politic

Cornel Itu: ”Turda a plătit cu prisosinţă jertfa sa de sânge pentru triumful Revoluţiei”

Publicat acum

pe

Cornel Itu parlament

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că Turda a fost declarat ”Oraș-martir al Revoluției din decembrie 1989”, prin votul său și al colegilor din PSD.

”Cu sufletul alături de Cluj şi de memoria celor care au plătit în urmă cu 26 de ani cu viaţa pentru libertatea noastră, doresc să anunţ faptul că unul din municipiile judeţului nostru a fost declarat „Oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989” prin votul pe care l-am dat alături de colegii mei din Grupul Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor. Proiectul adoptat marţi, 22 decembrie 2015, se referă la oraşul Turda, unde au fost ucise 13 persoane şi alte 31 de persoane au fost rănite în perioada 22-25 decembrie 1989.

De la tribuna Parlamentului am reamintit momentul de imensă importanţă pe care l-a reprezentat Revoluţia din Decembrie 1989 pentru istoria modernă a României, solicitându-le colegilor să voteze pentru adoptarea acestui proiect de lege care recunoaşte sacrificiul făcut de români la Turda pentru libertatea noastră.

După cum se ştie, titlul de oraş-martir reprezintă un simbol al cinstirii de către Patrie a eroismului dovedit şi a memoriei celor căzuţi pentru cauze naţionale. Consider că şi municipiul Turda merită acest titlu, deoarece, în Decembrie 1989, acest oraş a plătit cu prisosinţă jertfa sa de sânge pentru triumful Revoluţiei”, arată deputatul dejean Cornel Itu într-un comunicat de presă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER