Conectează-te cu noi

....

Politic

Cornel Itu: Turismul românesc, în pericol de faliment din cauza nepăsării Guvernului liberal

Publicat acum

pe

....

Deputatul dejean Cornel Itu susține, printr-un comunicat de presă, că ”turismul românesc este în pericol de faliment”.

”Turismul românesc se află pe muchie de cuțit, fiind unul dintre cele mai afectate domenii din economia națională. Sectorul HoReCa a suferit pierderi financiare enorme în timpul crizei generate de epidemia de coronavirus, iar cifrele de afaceri ale restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor și ale firmelor de catering sunt așteptate să scadă cu peste 50% în acest an.

....

Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, să se alinieze la măsurile luate deja de alte țări europene, să permită redeschiderea restaurantelor cel puțin în cazul celor din hoteluri, și să prevină catastrofa falimentului pentru acest sector în care lucrează peste 150.000 de români! Ce așteaptă Guvernul Orban? Ca rândurile șomerilor să fie îngroșate și de angajații din HoReCa? Ce să mai vorbim despre antreprenorii din turism, care, crezând în promisiunile PNL, au contractat credite, și-au făcut datorii bazându-se pe faptul că Guvernul îi va susține și că afacerile lor vor putea funcționa. Însă, liberalii nu au ridicat un deget pentru a sprijini turismul, ei fiind preocupați de redeschiderea sălilor de păcănele.

Având în vedere nepăsarea totală a Guvernului Orban față de viitorul turismului românesc, PSD a depus în Parlament un proiect de lege prin care se acordă multiple facilități domeniului HoReCa, cu condiția ca antreprenorii să mențină locurile de muncă și să păstreze tarifele stabile.

Principalele măsuri propuse de social-democrați sunt: eșalonarea plății impozitului pe venitul din salarii pe trei luni după încetarea stării excepționale; o bonificație de 10% pentru cei care plătesc acest impozit la timp; cazarea, masa și transportul sunt scutite de plata TVA până la finele anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație; statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator, în cuantum de 1450 de lei pentru 2020 și 2021; sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pentru care au încasat bani și ajutoare nerambursabile prin programul pentru modernizarea a 31 de stațiuni balneare”, a transmis printr-un comunicat de presă Cornel Itu, deputat PSD – Circumscripția 13 Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER