Conectează-te cu noi

....

Politic

ALEGERI LOCALE pe 27 septembrie? | Ce se va întâmpla dacă transmiterea virusului se menţine la actualul nivel

Publicat acum

pe

....

Premierul României, Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare Guvernul va adopta un proiect de lege prin care va stabili data alegerilor locale, cea propusă de Executiv fiind 27 septembrie. 

”Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor, vom propune data alegerilor 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri, dintre care unele din măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Suceava.

....

Întrebat dacă se vor mai organiza alegerile în situaţia în care transmiterea virusului în comunitate se va menţine la nivelul actual, premierul a răspuns: ”La nivelul actual de răspândire? Cu siguranţă da (se vor organiza alegeri – n.r.), dar am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a zis Orban. 

Vă reamintim, ieri, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, actul normativ fiind necesar să intre în vigoare cel târziu la 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, AEP a propus 27 septembrie data alegerilor locale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER