Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cercetașii dejeni sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Cercetășiei, printr-o activitate inedită

Publicat acum

pe

Cercetașii, cetățeni activi ai municipiului Dej, sărbătoresc astăzi, 22 februarie, Ziua Mondială a Cercetășiei, ziua de naștere a ofițerului britanic Robert Baden-Powell, părintele mișcării cercetășești.

Această mișcare cercetășească, ce dăinuie de peste 100 de ani, numără până în prezent 10 milioane de membrii din toate colțurile lumii, având misiunea de a deveni cetățeni responsabili și de a crea o lume mai bună. Printre aceste milioane, se numără și cercetașii dejeni, cu care am avut ocazia să ne întâlnim tot mai mult anul trecut prin prisma evenimentelor la care au participat (Școala Altfel, Yard Sale-ul organizat la Sala Sporturilor, 1 Decembrie, Sacul lui Moș Crăciun-pentru Yasmina o inimă nouă) sau la evenimentele pe care le-au organizat pentru comunitate (Evadare în Parc, eveniment aflat la ediția a treia și Cercetașii lui Moș Crăciun, eveniment realizat pentru ajutorarea familiilor mai puțin favorizate din zona Dejului).

Pe lângă aceste evenimente cu implicare în societate, cercetașii dejeni au desfășurat pe parcusul anului o serie de activități, bazate pe metoda scout, un program de educație nonformală, activități menite să dezvolte cercetașii pe mai multe arii, în mai multe domenii, scopul final fiind acela de a se învăța pe ei înșiși urmând să fie cetățeni capabili să îi ajute și pe alții, conform legii cercetășești: Cercetaşul iubeşte învăţătura şi la rândul său îi învaţă şi pe alţii.

Anul acesta cercetașii dejeni s-au gândit să le arate părinților aprecierea pe care le-o poartă. Părinții cercetașilor sunt provocați să își facă o poză cu cercetașul lor de acasă și să o posteze în mediul online cu referința #SuntParinteDeCercetas.

Cercetașii dejeni speră să vadă cât mai mulți părinți mândrii de cercetașiilor anul acesta, mai ales că știu că părinții sunt tot mai aproape de tehnologie și tot mai prezenți în mediul online.

Încă nu ști cum arată un cercetaș? Cu siguranță vei întâlni unul azi cu o eșarfă mai ciudată la gât sau cu o cămașă plină de însemne și cu un zâmbet larg. Și dacă nici azi nu îi întâlnești, poți să le urmărești activitatea pe pagina lor de Facebook, Cercetașii Dejeni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER