Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Credincioșii Parohiei ”Sfântul Ierarh Nectarie” Dej și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ieri, credincioșii Parohiei ”Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Dej și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual, pentru al 11-lea an consecutiv, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Cu aceast prilej, în biserica parohială, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor restrâns de clerici. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol  – arhidiaconul Claudiu Grama, consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Germaniei, protosinghelul Ghelasie Păcurar, protopopul Dejului și parohul bisericii – preotul Ioan Buftea, directorul Asociației Filantropia Ortodoxă Dej – preotul Costinel Șoaită, responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Dej – preotul Vlad Cristian Todoran, preotul Dacian Dumitru Șanta (Parohia Sîngeorz-Băi I) și preotul Aurelian Marian Tocheș (Parohia Toaca, județul Mureș).

Interpreții de muzică populară Cristina Beldean Moșuțan, Ioana Breda Morar și Ioan Dordoi au interpretat mai multe pricesne.

În semn de apreciere și respect, pentru implicarea activă în viața și activitățile Bisericii, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a ridicat la rangul de iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul Vlad Cristian Todoran (Parohia Ortodoxă Sălișca), responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Dej, iar interpreților de muzică populară Cristina Beldean Moșuțan și Felix Gălan, ambii din Dej, le-a acordat Ordinul ”Mihai Vodă” pentru mireni.

Slujba a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși.

foto: arhivă, video: Trinitas TV, text: Darius Echim, Mitropolia Clujului

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER