Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Veteranilor, marcată la Dej. Eroul căzut la datorie în Afganistan nu a fost uitat – FOTO

Publicat acum

pe

Astăzi, cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operații, în Garnizoana Dej a avut loc o ceremonie militară, în format foarte restrâns, și au fost depuse coroane de flori la mormântul Eroului căzut la datorie în Afganistan, maior Iuliu Vasile Unguraș.

La această activitate, care a debutat la ora 10, au participat primarul municipiului Dej, Morar Costan, comandantul garnizoanei Dej, colonel doctor Ioan Munteanu, comandanții unităților militare din garnizoana Dej și reprezentanți ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități sucursala Dej.

Ziua Veteranilor din teatrele de operații a fost instituită prin Legea numărul 150 din 22.10.2014 în memoria primului militar român căzut la datorie în teatrul de operații din Afganistan, sublocotenent p.m. Iosif Silviu Fogorași pe data de 11 noiembrie 2003. Această zi este celebrată simbolic și ca un omagiu pentru recunoașterea sacrificiului militarilor care au participat în misiuni în teatrele de operații.

Activitatea de la Dej a fost organizată cu respectarea măsurilor de siguranță impuse la nivel național privind limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER