Conectează-te cu noi

Sport

CRONICĂ. Galda – Unirea Dej 0-3 | Prima ”finală” spre Liga a II-a, câștigată clar – FOTO

Publicat acum

pe

Echipa de fotbal Unirea Dej a debutat cu dreptul în primul meci oficial din 2021, învingând cu 3-0, în deplasare, ”lanterna roșie” Industria Galda.

Partida dintre Industria Galda și FC Unirea Dej s-a disputat în această după-amiază, cu începere de la ora 15, pe terenul din localitatea Galtiu, comuna Sântimbru din județul Alba. Înaintea acestei confruntări, elevii lui Dragoș Militaru se aflau pe primul loc în seria a IX-a a Ligii a III-a, cu 25 de puncte acumulate, în timp ce Industria Galda ocupa ultimul loc al clasamentului, cu numai 4 puncte strânse până acum.

Gazdele au avut prima ocazie de gol. În minutul 3, Tripșa a profitat de o gafă făcută de Vomir și a pătruns în careu, însă fundașul dejean a reușit să recupereze balonul. Cinci minute mai târziu, Florin Blaj a șutat în forță, Suciu a respins, dar Frăsineanu a alunecat în fața porții și nu a mai putut trimite în plasă. Apoi, Farcaș a ieșit excelent dintre buturi și a respins cu capul o minge înaltă, trimisă din cealaltă jumătate de teren.

În minutul 26, Cocian a șutat de la marginea careului mare și a ratat de puțin ținta. Nici Adrian Pop nu a fost mai norocos, dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, căci Suciu a respins spectaculos. Oaspeții au replicat prin Coltor, cu o execuție slabă din alunecare. Ionuț Rus, cu un șut puternic de la distanță, a anunțat deschiderea scorului. În minutul 43, Bogdan Pop a fost faultat în careu și centralul a indicat lovitură de la punctul cu var. Cocian și-a asumat execuția, goalkeeper-ul Industriei a respins în bară și Frăsineanu a împins balonul în plasă.

După reluare, Florin Blaj a primit de la Serediuc, a driblat un jucător în careul advers și a trimis foarte aproape de bara din dreapta portarului Galdei. În minutul 62, la un corner executat de Blaj de pe stânga, mingea a fost recentrată în zona careului mic și Ionuț Rus, cu o lovitură de cap, a dublat avantajul Unirii Dej. Scorul final a fost stabilit cu câteva minute înainte de finalul confruntării din Galtiu: Suciu a scăpat pe sub el mingea și Serediuc a îndeplinit o simplă formalitate. Până la final, Ionuț Rus a mai expediat o ghiulea peste transversală și Florin Blaj a bătut o lovitură liberă pe lângă poarta adversă.

În urma acestei victorii, dejenii au cinci puncte peste CSO Cugir și opt peste Avântul Reghin, cu ”7 finale” rămase până la îndeplinerea unui vis: barajul de promovare în liga secundă și, de ce nu, chiar promovarea.

Industria Galda: Căt. Suciu – E. Hălălae, Goța, Potopea, Petruse – D. Anghel, Goguța, Tripșa, Borșai – Bălaș, Coltor. Rezerve: Ov. Barna, Bălșan, C. Năcreal, G. Manciulea, Pisoiu, R. Morar, Al. Stan, Ov. Crișan, P. Man. Antrenor: Ștefan Fogoroși.

FC Unirea Dej: D. Farcaș – Cr. Chira, Vomir, Kereky, Al. Rus, Cătinean, Cocian, Ad. Pop, Fl. Blaj, Frăsineanu, B. Pop. Rezerve: Georgescu, Peter, Al. Blaj, Sabo, Mate, Meszaroș, Al. Papp, An. Pop, Serediuc. Antrenor: Dragoș Militaru.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER