Conectează-te cu noi

Sport

CRONICĂ. Primul eșec pentru Unirea Dej, 1-3 cu Alba Iulia – FOTO

Publicat acum

pe

Echipa de fotbal Unirea Dej a suferit prima înfrângere din acest sezon, scor 1-3, în deplasare, cu formația Unirea 1924 Alba Iulia.

Partida dintre Unirea 1924 Alba Iulia și FC Unirea Dej a contat pentru a treia etapă a seriei a IX-a din Liga a III-a. Meciul trebuia să se joace pe 25 septembrie, însă Unirea Alba Iulia a fost lovită de COVID-19 și partida a fost reprogramată. Prima ocazie de gol le-a aparținut dejenilor: Frăsineanu a driblat un adversar, a pătruns în careu și a șutat, din unghi, dar portarul Pop a respins în corner. În minutul 13, Cocian a pasat excelent pentru Giurgean, în gura porții, numai că acesta din urmă a ratat întâlnirea cu mingea. Trei minute mai târziu, același Cocian l-a lansat în adâncime pe Giurgean și acesta a deschis scorul cu un șut plasat – al patrulea gol reușit în patru zile, după hattrick-ul de la Ungheni!

Avantajul dejenilor nu a durat decât două minute, căci Kereki a deviat în propria poartă un șut-centrare trimis de pe dreapta de Fetița. În minutul 34, Alex Blaj a șutat de la 18 metri, dar Pop a respins de sub bară. Apoi, Cocian a trimis în zid din lovitură liberă de la 16 metri. Nu a fost mai norocos nici Circov, tot din lovitură liberă.

După reluare, Codrea cu o lovitură de cap l-a pus la încercare pe Tudose. În minutul 56, Vomir a văzut al doilea cartonaș galben, după un fault comis în zona careului mare, și a fost eliminat de pe teren. Giurgiu a executat lovitura liberă rezultată din fault și Tudose a respins spectaculos de lângă bară. Patru minute mai târziu, Blaj a trimis cu capul spre poarta adversă, fără probleme pentru goalkeeper-ul Pop. Nici Andrei Pop – revenit pe teren după ce etapa trecută nu a jucat – nu a fost mai norocos, șutul său mergând puțin peste poartă.

În minutul 67, Unirea Alba Iulia a preluat conducerea pe tabelă. Selagea a înscris din penalty, în urma unui presupus henț. Câteva minute mai târziu, dejenii au cerut și ei lovitură de la punctul cu var, după ce Andrei Pop a fost tras în careu, dar arbitrul – a cărui manieră a lăsat de dorit – nu a fost de acord. În minutul 86, Fetița a avut o șansă mare de a face 3-1, cu un șut în diagonală. Nu a marcat Fetița, dar a reușit să o facă Codrea. Acesta a profitat de o gafă făcută de Alex Blaj (tras în defensivă după eliminarea lui Vomir), a rămas singur cu portarul dejean și a marcat la colțul lung.

Duelul Unirilor a fost câștigat de Alba Iulia, 3-1, la capătul unui joc în care dejenii nu au mai avut nici prospețimea din celelalte jocuri (din punct de vedere fizic) și nici luciditate la finalizare la puținele ocazii avute. De menționat și că din lotul Unirii Dej au lipsit patru jucători extrem de importanți: Farcaș, Adi Pop, Cătinean și Roș. În urma acestui rezultat, elevii lui Dragoș Militaru rămân pe locul secund, cu 12 puncte.

Unirea Alba Iulia: Dr. Pop – Zsigmond, S. Fulea, V. Codrea, Circov, Bârdea (77, F. Morar), Selagea, Haj,  Fetița, An. David (49, Al. Giurgiu), M. Codrea (90, N. Rus). Rezerve: Sîntoma, Adam, Bakcsi, M. Dăscălescu jr, Terna. Antrenori: Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

FC Unirea Dej: Tudose – I. Rus, Kereki, Vomir, Al. Papp, Frăsineanu, Cocian, Chira (70, B. Pop), Al. Blaj, Fl. Blaj, Giurgean (58. A. Pop). Rezerve: Toderean, Peter, Ad. Câmpan, Lăcan, Mate, Meszaros, Sabo. Antrenor: Dragoș Militaru.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER