Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

„Crosul Divelor”, la Cluj-Napoca! Sute de femei s-au întrecut pentru copiii care fac dializă – VIDEO

Publicat acum

pe

Peste 800 de alergătoare, purtând tutu-uri şi peruci colorate, au luat startul, sâmbătă, în Parcul Central din Cluj-Napoca, la „Crosul Divelor”, competiţie caritabilă în care s-au strâns bani pentru copiii şi tinerii care fac dializă, transmite Mediafax.

Horaţiu Morar, preşedintele Asociaţiei Runners Club, organizatorul evenimentului, a declarat, sâmbătă, că 20% din taxa de participare de 50 de lei este îndreptată spre Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” Cluj-Napoca.

Evenimentul caritabil <> este o competiţie de alergare dedicată exclusiv femeilor, organizată în folosul tinerilor cu insuficienţă renală cronică aflaţi în grija Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie <> Cluj-Napoca. Astfel, 20% din taxa de participare de 50 de lei este îndreptată spre această asociaţie. Au luat startul peste 800 de alergătoare, un record de participante, la cele două probe, de 2 km şi de 6 km, pe trasee amenajate în Parcul Central. Fiind o cursă pentru doamne şi domnişoare, imaginaţia nu are limite şi noi le-am încurajat să se echipeze cum doresc, având şi un premiu pentru cea mai creativă divă”, a spus Morar.

La cros au participat alergătoare care au purtat tutu-uri peste echipamentul de concurs, iar unele au avut pe cap şi peruci colorate sau alte accesorii.

Fondatorul Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat la rândul său că banii strânşi în urma „Crosului Divelor” merg spre 70 de copii şi tineri dependenţi de dializă, care vor pleca la sfârşitul lunii mai într-o tabără de 18 zile în sudul Italiei.

Am găsit un centru de dializă în Sicilia unde vrem să le oferim acestor copii şi tineri o vacanţă de vis. Toţi cei care au alergat la cros au făcut un bine foarte mare acestor suferinzi. Un centru de dializă aproape de ei înseamnă supravieţuire, pentru că nu pot rezista fără să facă la 48 de ore o dializă vitală, în condiţiile în care rinichii lor sunt nefuncţionali. Când vorbim de vacanţă pentru aceşti copii şi tineri, vorbim şi de un centru special unde fac dializă”, a precizat Ungureanu.

Costurile totale ale taberei se ridică la 45.000 de euro.

FOTO/VIDEO – Emanuel Ungureanu

Ştiri din zonă

Statistică sumbră! Județul Cluj, pe harta accidentelor rutiere grave din România

Publicat acum

pe

Poliția Rutieră a publicat recent o hartă a accidentelor de circulație care au avut loc în România, iar județul Cluj înregistrează numeroase astfel de evenimente nefericire.

„AR PUTEA FI O HARTĂ CA ORICARE ALTA, DAR NU ESTE… ESTE HARTA CARE ÎȚI POATE ARĂTA TRECUTUL… SĂ POȚI DECIDE PENTRU VIITOR…

Accelerează și depășește un alt autovehicul unde este permis și nu riști! Sprijinul dumneavoastră poate opri răspândirea acestor puncte! Fiți alături de noi >>> ÎN DRUMUL SPRE CIVILIZAȚIE!”, au transmis reprezentanții Poliției Rutiere.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

RUJEOLA, o nouă tulpină în nordul țării!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

O nouă tulpină a virusului rujeolei a fost descoperită în nordul ţării. Boala a făcut, până acum, 62 de victime, majoritatea copii. „Singura armă rămâne vaccinul”, spun specialiştii. Suntem departe însă de rata de vaccinare de 95 la sută, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie TVR.

Rujeola continuă să facă victime. În ultima săptămână au fost raportate 48 de cazuri nou confirmate în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns la peste 16.000, din care 62 de decese.

Medicii au descoperit că în judeţele din nordul ţării virusul îmbracă o tulpină nemaintâlnită până acum.

Specialiştii spun că vaccinul rămâne singura armă chiar şi împotriva acestei noi tulpini.

Deşi în ultimii ani s-au făcut progrese, ţara noastră e mult în urma altor state la capitolul rata de vaccinare.

Acolo unde medicii de familie s-au implicat, vaccinurile au fost disponibile şi campaniile de informare prezente, cifrele au mai crescut, dar tot nu atingem pragul de 95% acoperire recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Legea vaccinarii zace în Parlament de doi ani. Actul normativ ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Sezonul 2019 pentru zborurile turistice charter au debutat pe Aeroportul Internaţional Cluj!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Sezonul zborurile charter turistice au debutat pe Aeroportul Internaţional din Cluj cu trei săptămâni mai devreme faţă de anul 2018, începând din 16 martie, călătorii putând opta pentru compania aeriană Fly Egypt spre Hurghada, se arată într-un comunicat de presă al aeroportului, transmis sâmbătă Agerpres.

Potrivit sursei citate, zborurile vor fi efectuate în fiecare zi de sâmbătă, până în data de 26 octombrie, cu o aeronavă de tip Boeing 737-700 având o capacitate de 148 de locuri.

Totodată, începând din 1 iulie, zborurile Fly Egypt se vor suplimenta cu o cursă, în fiecare zi de luni. De asemenea, aceeaşi companie a anunţat faptul că va opera destinaţia Sharm el Sheikh începând cu data de 27 aprilie 2019, o dată pe săptămână, cu plecare în fiecare zi de luni.

Destinaţia Hurghada s-a situat, anul trecut, pe locul al doilea în topul destinaţiilor de vacanţă favorite ale pasagerilor, care au ales transportul cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Astfel, în anul 2018, au fost înregistraţi 14.500 de pasageri pe această destinaţie.

Pentru anul 2019, estimările arată o creştere de până la 20%.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj menţionează că, la nivelul ultimilor ani, s-a constatat un interes regional tot mai crescut pentru destinaţii turistice sigure şi mai puţin vizitate.

În acest context, cererea pentru vacanţe şi în afara sezonului turistic estival, precum şi accesul facil prin zboruri directe cu avionul, determină noi acţiuni din partea oficialilor Aeroportului din Cluj în strânsă colaborare cu tur-operatorii pentru dezvoltarea şi promovarea reţelei de rute turistice.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare