Conectează-te cu noi

Social-Cultură

„Cu găina la nănaș”, obicei tradițional de Rusalii, pus în scenă la Bogata de Jos! – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Comunei Vad, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Bogata de Jos și Centrul turistic Vad, a organizat, duminică, 27 mai, de Rusalii, în localitatea Bogata de Jos, un eveniment tradițional, specific acestei zone – „Cu găina la nănaș – Celebrarea nunților de aur”, obicei din cadrul unei nunți transmis din generație în generație.

Programul a debutat la Biserica Ortodoxă Bogata de Jos, cu o slujbă de sfințire a apei, urmată de slujbă de mulțumire pentru cele trei familii care au sărbătorit „nunta de aur”.

Obiceiul a fost pus în scenă de mai multe persoane îmbrăcate în costume populare românești, specifice zonei, dansatori, dar și chiuitoare.

Manifestările au continuat pe drumul din localitate, dar și la Căminul Cultural din Bogata de Jos, acolo unde a avut loc premierea și acordarea de diplome pentru cei sărbătoriți.

Cei care au răspuns „prezent” invitației organizatorilor au putut asista și la un recital de muzică populară, susținut de mai mulți artiști, printre care: Marieta Pop, Sebi Vasile Gongan cu formația, Georgiu Maria și Toderean Ana, acompaniați de Ioan Mureșan – acordeon, Viorel Resmives – vioară și Radu Horvat – orgă.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, localnicii, oficialitățile, dar și spectatorii veniți din mai multe zone ale țării, fiind pur și simplu fascinați de cele văzute.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER