Conectează-te cu noi

Naţional

Cum să scapi de astenia de toamnă? 4 sfaturi practice pe care ar trebuie să le urmezi

Publicat acum

pe

loading...

Toamna aduce, odată cu ea, și celebra astenie, care este extrem de derajantă pentru multe persoane. În acest anotimp, organismul este obligat să se acomodeze într-un timp scurt cu temperaturile scăzute și cu vremea neprietenoasă de afară, astfel că mulți se confruntă cu stări accentuate de oboseală, apatie sau insomnii. Femeile sunt mult mai afectate de astenie decât bărbații, deoarece sunt și firi mai sensibile, fiind predispuse la a dezvolta mult mai ușor stări de depresie sau tristețe cauzate de această afecțiune.

Iată câteva sfaturi practice care te vor face să treci mai ușor pentru această astenie de toamnă:

1) Fă activități relaxante

Primul pas în găsirea liniștirii și a stării de buna dispoziție este să faci ceea ce îți place. De exemplu, poți ieși la o sesiune de shopping alături de prietena ta cea mai bună. Specialiștii insistă asupra faptului că shopping-ul are beneficii terapeutice și funcționează foarte bine în tratarea asteniei. De altfel, cine nu s-ar simți fericită să își cumpere o rochiță, o pereche de încălțăminte Reverse.ro sau o geantă aflată în tendințe? De asemenea, poți ieși mai des în oraș la cină, pentru a socializa și a uita, astfel, de stările tale proaste. Înconjoară-te cât mai mult de oameni, iar energia lor pozitivă te va molipsi!

1) Fă sport măcar de două ori pe săptămână

Mișcarea este o minune pentru trup, dar mai ales pentru psihic. O persoană care suferă de astenie trebuie să facă ceva pentru a-și ridica moralul și a-și ajuta psihicul să scape de toate stările depresive pe care le generează. Sportul este, așadar, antidotul perfect. Dacă faci mișcare măcar de două ori pe săptămână, vei fi surprinsă de rezultate. Vei avea mult mai multă energie, iar corpul va elibera toate energiile negative.

2) Ia-ți doza de vitamine din legume și fructe de sezon

Astenia reprezintă un semn clar că organismul tău duce lipsă de vitamine importante, pe care trebuie să i le asiguri dintr-o alimentație bogată în legume, fructe și lactate. Și nu te poți plânge că nu ai de unde alege, pentru că toamna este recunoscută ca fiind cel mai bogat anotimp din punct de vedere al bunătăților pe care le poți mânca. Ai grijă să ai o alimentație cât mai echilibrată, iar dacă simți că mâncarea nu este suficientă, apelează și la suplimente pe bază de vitamina D și B.

3) Yoga

Cursurile de yoga sunt o alternativă ideală la stresul și oboseala care te domină zilnic și te ajută să scapi cu succes de astenia de toamnă. Prin intermediul cursurilor de yoga, vei învăța cum să te conectezi mai bine cu tine, cum să îți asculți corpul și să știi ce are nevoie. Auto-controlul se învață, iar yoga este, în această situație, cel mai bun profesor.

Așadar, astenia de toamnă poate fi combătută cu succes printr-un stil de viață sănătos și multă mișcare. În loc să te cufunzi și mai stare în depresie și tristețe, începe să te gândești ce poți face începând de mâine ca să te simți mai bine. Dacă vei urma măcar câteva dintre sfaturile prezentate mai sus, cu siguranță starea ta va fi vizibil mai bună.

Photo: Shutterstock.com

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER