Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cum să-ți faci pașaport fără să stai la coadă

Publicat acum

pe

Schimbarea pașaportului sau obținerea unui nou document de călătorie este o mare problemă pentru mulți clujeni. Cozile interminabile ce se formează în perioada verii la Serviciul Pașapoarte de pe strada Zrinyi Miklos din Cluj-Napoca au devenit de ani buni un obicei, scrie infocluj.eu.

Autoritățile centrale, cele în măsură să schimbe ceva, par a fi insensibile la faptul că femei cu copii de doar câteva luni, bătrâni sau persoane suferinde sunt nevoite să stea de la 3-4 dimienața la poarta Serviciului de Pașapoarte cu speranța de a prinde un loc pe lista celor care vor beneficia de un document de călătorie. Deși există posibilitatea programărilor on-line, mulți cetățeni preferă clasicul stat la coadă. Cei care recurg la varianta statului la coadă în vederea obținerii unui pașaport sunt cetățenii care lucrează în străinătate și care, nu au mai reușit să obțină o programare on line. De aceea ajung să își petreacă o parte a concediului de vară stând la coada de pe Zrinyi Miklos.

Ceea ce nu știu mulți dintre cei care își pierd timpul la cozi este faptul că depunerea cererilor în vederea emiterii unui pașaport se poate face, potrivit Direcției Generale de Pașapoare, nu doar în orașul reședință de județ unde solicitantul are domiciliul. Prin urmare clujenii nu trebuie să stea la coada de pe strada Zrinyi Miklos ci pot alege să facă o scurtă călătorie fie la Zalău fie la Alba.

Paşaportul simplu electronic se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate. Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de către solicitanţi, în ţară, la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în strainătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României. În cazul în care solicitantul paşaportului simplu electronic nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţă, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple”, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

În data de 11 iunie, la serviciul de eliberare pașapoarte de la Zalău, 80 % dintre cererile ce au fost depuse au venit din partea cetățenilor din județul Cluj. Dacă nu mai există locuri la Cluj-Napoca și doriți rapid un pașaport fără a pierde vremea la coadă puteți să vă faceți fără nicio problemă o programare on-line la Zalău sau Alba-Iulia. După 10 zile documentul va fi trimis la Serviciul Pașapoarte din Cluj-Napoca sau prin curierat direct la domiciliul solicitantului.

 

Sursa – infocluj.eu

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER