Conectează-te cu noi

Sport

Cupa „Pintea Viteazul” la Oină, câştigată de Coruia Maramureş – FOTO

Publicat acum

pe

Cupa Pintea Viteazul la Oină (4)

Ieri dimineaţă a avut loc la Chiuiești cea de-a IV-a ediție a Cupei ”Pintea Viteazul” la Oină.

Întrecerea sportivă de pe stadionul Izvorul Chiuiești a început la ora 09:30. La cea de-a IV-a ediție a Cupei ”Pintea Viteazul” la Oină urmau să participe trei echipe, CS Izvorul Chiuiești, CS Dinamic Coruia Maramureș și Veteranii Victoria Dej, însă până la urmă doar primele două au mai ajuns la cupă.

Trei meciuri s-au jucat între cele două echipe – Coruia Maramuş şi Izvorul Chiuieşti, după primele două întâlniri fiind egalitate. Conform regulamentului Federaţiei Române de Oină, s-a disputat cel de-al treilea meci de baraj, în care Izvorul Chiuieşti a pierdut.

Tradiţia oinei se reflectă în numeroasele trofee câştigate de sportivii din Chiuiești în decursul timpului, având titlul de campioni și vicecampioni naţionali.

Ulterior, de la ora 12, a avut loc serbarea câmpenească ”Pintea Grigore Viteazul”, organizată de Centrul de conservare și valorificare a creației populare Cluj, împreună cu Consiliul Local și Primăria Chiuiești.

În cadrul evenimentului au susţinut recitaluri mai mulți soliști vocali: Petre Petruse, Andrei Bărbos, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Traian și Valeria Ilea, Mihai și Maria Nemeș, dar și Taraful și dansatorii Casei de Cultură Gherla (dirijor Emil Mihai).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER