Conectează-te cu noi

Naţional

De luni se modifică regulile pentru obținerea permisului de conducere

Publicat acum

pe

Scoala soferi

Luna octombrie vine cu modificări pentru cei care vor să obțină permisul de conducere. 

De luni, 5 octombrie, cei care vor să devină șoferi trebuie să știe că legislația de obținere a permiselor de conducere se modifică. Astfel, cei care „pică” traseul trebuie să urmeze cursuri suplimentare de condus și abia apoi vor putea susține din nou examenul, în vreme ce cursanții care reușesc să promoveze proba teoretică, nu vor trebui să o susțină din nou în cazul în care „pică” traseul.

Scopul principal al modificărilor, susțin specialiștii, este acela de a reduce numărul accidentelor rutiere și de a-i responsabiliza pe viitorii șoferi.

În prezent, cursanții care promovează examenul teoretic dar nu reușesc să-l promoveze și pe cel practic (traseul), trebuie să susțină din nou ambele examene. De luni însă, cine promovează partea teoretică și „pică” partea practică nu mai trebuie să susțină din nou examenul teoretic. Ghinioniștii, care nu reușesc să promoveze examenul practic, vor trebui să urmeze încă 6 ore de conducere practică și abia apoi vor putea fi examinați.

Noile măsuri au fost propuse în contextul unei directive europene care are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER