Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

De râsu’-plânsu’! Județul Cluj are doi subprefecți. Unul numit de Guvern şi unul repus de instanţă

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

În Cluj se înregistrează o situaţie inedită, judeţul având doi subprefecţi, după ce fostul subprefect Gyorke Zoltan a fost eliberat din funcţie dar a obţinut în instanţă suspendarea deciziei Guvernului şi s-a reîntors la serviciu, iar între timp a fost numit un alt suprefect, Alin Danci, scrie Mediafax.

Subprefectul Gyorke Zoltan a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu ştie ce atribuţii are al doilea subprefect, numit de Guvern după eliberarea sa din funcţie.

Am fost eliberat din funcţia de suprefect al judeţului Cluj în 12 februarie şi am cerut Tribunalului Cluj suspendarea HG, contestând legalitatea hotărârii şi invocând existenţa unui risc iminent pentru sistemul public, pentru Instituţia Prefectului şi în ceea ce priveşte persoana mea. Eliberarea mea din funcţie s-a făcut prin aplicarea mobilităţii în funcţia de inspector guvernamental. Tribunalul Cluj a admis cererea mea şi a suspendat HG privind eliberarea din funcţie, decizia fiind executorie, astfel că am revenit la Prefectura Cluj pe funcţia de subprefect. Este o situaţie inedită, deoarece, între timp, Guvernul a numit un alt subprefect, Alin Danci, dar nu am cunoştinţă despre atribuţiile pe care le exercită”, a spus Gyorke.

Acesta a precizat că la revenirea în funcţia de subprefect, a primit drept birou o sală de şedinţă a Prefecturii, fără secretară, pe uşa căruia scrie „Subprefect” pe o foaie de hârtie scoasă la imprimantă, în condiţiile în care biroul unde îşi desfăşurase anterior activitatea este ocupat de subprefectul numit în locul său.

Este o obligaţie a mea de a semna acte şi a exercita atribuţiile prevăzute în fişa postului semnată de ministrul de Interne la data eliberării din funcţie, fără alte modificări. Miercuri am comunicat oficial prefectului judeţului Cluj minuta şedinţei Tribunalului cerând reintegrarea mea în funcţia de subprefect deţinută anterior. Până acum nu am primit niciun răspuns. De asemenea, am informat şi Guvernul şi pe ministrul de Interne cu privire la situaţia inedită de la Prefectura Cluj, urmând ca Guvernul să ia o decizie privind funcţionarea, pe viitor, a Prefecturii Cluj cu doi subprefecţi, sau cu unul singur, după revocarea lui Alin Danci”, a explicat Gyorke Zoltan.

Gyorke Zoltan a absolvit în 2008 programul de formare specializată pentru înalţi funcţionari publici şi a participat la concursul organizat pentru ocuparea postului vacant de subprefect al judeţului Cluj, astfel că a fost numit în funcţie.

Ulterior, în 2009, Guvernul Boc a aplicat mobilitatea în cazul său şi a fost numit ca inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului până în 2013, când funcţiile de inspectori guvernamentali au fost desfiinţate de Guvernul Ponta, urmând ca titularii să primească funcţii publice corespunzătoare.

Gyorke Zoltan a acţionat Guvernul în judecată, cerând să fie numit ca subprefect de Cluj, post vacant, şi a câştigat, astfel că din iulie 2015 a activat în funcţie până în februarie 2019.

Celălalt subprefect, numit de Guvern şi instalat în 8 martie, Alin Danci, ocupă biroul în care şi-a desfăşurat activitatea Gyorke Zoltan.

Am fost numit prin HG în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, iar în 8 martie am fost instalat în funcţie şi am depus jurământul. Eu îmi exercit atribuţiile de subprefect. Referitor la suspendarea HG, care este executorie, conform Legii nr. 340 în cadrul Instituţiei Prefectului pot funcţiona doi subprefecţi, aşa încât nu văd care ar fi problema. Eu semnez acte, îmi desfăşor activitatea iar, conform legii, se vor împărţi atribuţiile funcţiei celor doi subprefecţi”, a afirmat Danci.

Prefectul Ioan Aurel Cherecheş a precizat că în cursul zilei de joi vor fi împărţite atribuţiile celor doi subprefecţi. „Este o situaţie prevăzută de lege, în Legea nr. 340/ 2004 este prevederea potrivit căreia fiecare judeţ poate avea doi subprefecţi, iar Bucureştiul trei subprefecţi. Mai sunt doi subprefecţi în Bucureşti şi doi în judeţul Constanţa, nu este o situaţie unică, aceasta urmând să fie reglementată”, a subliniat Cherecheş.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER