Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Marşuri comemorative la Cluj, depuneri de coroane şi recitaluri, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Manifestări de comemorare a Revoluţiei din 1848 în localităţi din Transilvania care cuprind marşuri, depuneri de coroane de flori la diverse monumente închinate Revoluţiei de la 1848, dar şi recitaluri de poezie, sunt organizate vineri, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, potrivit Mediafax.

La Cluj-Napoca va avea loc începând cu ora 11.00 un marş comemorativ prin centrul oraşului care va porni din Piaţa Avram Iancu, din faţa Institutului Teologic Protestant, până la Biserica Piariştilor de pe str. Universităţii, unde va fi oficiată o slujbă religioasă.

De la ora 13.00, participanţii la manifestări vor asista la ceremonia de depunere de coroane de flori şi discursuri ale liderilor UDMR Cluj şi oficialităţilor locale şi judeţene la plăcuţa comemorativă de pe fostul hotel ”Biasini”, unde s-a cazat în 1848 poetul şi revoluţionarul maghiar Petofi Sandor.

Printre vorbitori se va număra şi consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, care va transmite mesajul premierului ungar Viktor Orban. În cadrul ceremoniei vor avea loc şi momente cultural – artistice constând în recitaluri de poezie şi intonarea de cântece paşoptiste.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER