Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Debutul literar al tânărului poet dejean Toni Chira, în revista Cronograf – FOTO

Publicat acum

pe

Antonio Danusiu Chira (Toni Chira) s-a născut la data de 11 iulie 2003 și este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, județul Cluj.

În revista ”Cronograf” din Satu Mare , apărută în trimestrul I din 2018, paginile 41, 42 și 43 sunt dedicate debutului literar al tânărului poet dejean, Toni Chira. Ieri, 25 Martie, de „Buna Vestire”, redactorul -șef al revistei „Cronograf”, poetul și prozatorul Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a venit personal la Dej pentru a-l felicita pe Toni Chira și pentru a-i înmâna revista. Primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, l-a primit pe redactorul șef al revistei „Cronograf” din Satu Mare, pe tânărul poet dejean Toni Chira, familia acestuia, dar și pe Magdalena Vaida, jurnalist. Edilul Dejului a mulțumit redacției revistei „Cronograf” pentru că a găzduit debutul literar al tânărului poet dejean Toni Chira și a prezentat oaspeților realizările municipalității dejene în ceea ce privește investițiile din domeniul culturii: Sala Multimedia 3D, Sala de conferințe, Centrul Cultural „ARTA”, Librăria Municipală, Muzeul Municipal Dej și Galeria de Artă.

De asemenea, a fost exprimată disponibilitatea primarului Morar Costan în ceea ce privește sprijinirea tinerilor talentați din municipiu. Ambele părți au convenit să coopereze în domeniul cultural, inclusiv prin expoziții ale pictorilor și sculptorilor sătmăreni la Galeria de Artă din Dej și reciproc.

Robert Laszlo s-a născut la 7 iunie 1991, în Amați, județul Satu Mare.Licențiat în psihologie la Universitate „Babeș-Bolyai”din Cluj-Napoca, din 2013, a absolvit la aceeași universitate un masterat în Managementul Securității în Societatea Contemporană. Volumul de versuri „Aripi de lut”este a treia carte de poezie și a opta ca autor a lui Robert Laszlo, carte apărută în 2016.

Recenzia Toni Chira din revista ”Cronograf” este semnată de Felician Pop, poet, gazetar, scriitor, traducător, managerul Muzeului Județean din Satu Mare și președintele Asociației Scriitorilor de Nord-Vest. Este doctor în filologie și a publicat numeroase articole în reviste literare și de istorie. Este de remarcat optimismul cu care Felician Pop încheie recenzia pentru Toni Chira: „Mă bucur că debutul său are loc în revista ”Cronograf” și nădăjduiesc ca într-o bună și senină zi , această primă ieșire în lume a lui Toni să fie un motiv de mândrie pentru revista sătmăreană…”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER