Conectează-te cu noi

Social-Cultură

„Marșul pentru viață 2018” la Dej. Sute de persoane au mărșăluit sâmbătă pe străzile orașului – FOTO

Publicat acum

pe

Asociaţia Stânca, în parteneriat cu instituţiile şi comunitatea locală, a organizat sâmbătă, cu începere de la ora 12:00, în parcul din fața blocului UM, o nouă ediție a Marşului pentru viaţă.

Tema din acest an a fost „O lume pentru viață”. Această temă este dată de faptul că scopul mișcării pro-viață este ca toți oamenii să valorizeze viața în mod firesc și că valorile pro-viață să fie recunoscute ca firești pentru om și societate – așa cum sunt în realitate.

Evenimentul se desfășoară anual, simultan, în mai multe oraşe din România şi are că scop afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei tradiţionale creştine şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

Deschis participării tuturor dejenilor, confesiunilor religioase și formațiunilor politice, „Marșul pentru viață” s-a bucurat de un real succes la Dej, sute de persoane răspunzând ”prezent” invitației de a participa la evenimentul care şi-a propus să conştientizeze valoarea fiecărei vieţi umane.

După intonarea imnului național al României de către Cristina Beldean Moșuțan, reprezentanți Asociației Stânca, alături de primarul Morar Costan, preotul protopop Ioan Buftea și Mariana Reman, reprezentantul Radio Stil, au luat cuvântul și au vorbit despre viață, primul drept al omului – cel mai mare dar pe care i l-a făcut Dumnezeu omului, păstrarea și îngrijirea ei fiind o obligație fundamental a oricărei ființe umane. Ulterior, după ce a fost rostită o rugăciune, participanții au pornit într-un marș pe străzile orașului, până la sediul Centrului de Consiliere M.A.M.A, situat pe strada 1 Mai, acolo unde au premiate cele mai frumoase pancarte și afișe realizate de elevii mai multor instituții de învățământ din Dej.

 

FOTO – Facebook/Asociația Stânca Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER