Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | 11 unități de învățământ vor avea parte de dotări în valoare de peste 2,1 milioane euro

Publicat acum

pe

11 unități de învățământ din Dej vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în valoare de peste 2,1 milioane euro.

Municipiul Dej, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej”, Cod: F-PNRR-Dotari-2023-2826.

Proiectul, depus de Primăria Municipiului Dej, are o valoare de 10.917.111,95 lei( peste 2,1 milioane euro) din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 9.174.043,63 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 1.743.068,32 lei și este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență( PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație.

Obiectivul general al proiectului
Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Obiectivele proiectului:
• Asigurarea echipamentelor şi a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ
• Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare şi laboratoarele/atelierele şcolare
• Echiparea laboratoarelor informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională
• Echiparea atelierelor de practică din unităţile de învăţământ profesional
Indicatorii proiectului
În cadrul investiției, 11 unități de învățământ din municipiu( 4 grădinițe, 3 școli gimnaziale și 4 licee) vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.
• 9 laboratoare de informatică din unități de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal vor fi dotate cu echipamente digitale
• 135 săli de clasă/grupă vor fi dotate cu echipamente digitale
• 158 săli de clasă/grupă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice
• 7 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier
• 7 laboratoare de științe vor fi dotate cu echipamente digitale
• 19 cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice (obiecte de inventar), inclusiv echipamente digitale
• 1 atelier de practică va fi dotat cu materiale și echipamente didactice și echipamente digitale
Data începerii și finalizării proiectului: 24.08.2023-31.12.2024

“Investițiile în învățământ au fost și rămân o prioritate. Iată că prin acest nou proiect aprobat și finanțat, completăm investițiile de modernizare ale instituțiilor de învățământ, prin dotarea lor, astfel încât grădinițele, școlile gimnaziale și liceele din municipiu, să beneficieze la finalul acestor proiecte de spații moderne și dotate în care să se desfășoare activitățile instructiv-educative”, a transmis primarul municipiului Dej, Morar Costan.

ACTUALIZARE: Instituțiile care vor beneficia de proiect: Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu”, Liceul Teoretic,, Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic ,,Somes” ,Școala Gimnazială Generală Nr.1, Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, Grădinița ,,Arlechino”, Grădinița ,,Junior”, Grădinița ,,Paradisul Piticilor”, Grădinița ,,Piticot”, Grădinița ,,Lumea Piticilor” a fost dotată printr-un proiect anterior.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER