Conectează-te cu noi

Sport

Dej | Banii pentru sport, reduși

Publicat acum

pe

....

Sportul dejean va rămâne fără câteva miliarde de la municipalitate, iar doi consilieri locali au cerut lămuriri în cadrul ședinței ordinare pe luna mai.

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, banii pentru sportului dejean se vor reduce considerabil. Primarul Morar Costan a declarat, astăzi, că nici 50% din sumele alocate până acum, an de an, nu vor mai putea fi acordate.

....

”Este o situație incertă privind subfinanțarea sportului în masă, sportului dejean. Chiar azi am avut o discuție cu antrenorul echipei de volei Unirea Dej, care mi-a comunicat faptul că nu știe ce să facă pe viitor, în ideea în care noi avem doar sportivi dejeni, o echipă locală. Fiecare echipă își caută jucătorii pentru noul sezon. Ne pleacă jucătorii dejeni pentru că nimeni nu știe ce să le spună. Vă întreb atât: cât sprijin are echipa, cât la sută, ce sumă? De exemplu, voleiul dejean e de zeci de ani în prima ligă. Anul trecut, cu 9 miliarde brut, Unirea s-a situat pe locul 5, spre deosebire de alte echipe cu un buget mult mai mare, care au încheiat campionatul mai jos în clasament. Sperăm să putem în continuare să sprijinim echipa de volei, echipa de fotbal. Sigur, înțeleg că nu se poate cu sumele cu care ne-am propus, dar măcar să știm la ce să ne așteptăm”, a declarat consilierul Lucian Husa la finalul ședinței Consiliului Local Dej, la capitolul ”Diverse”.

Colegul său Adrian Malyarcsuc a completat. ”Sunt în asentimentul colegului Lucian Husa, respectiv despre voleiul dejean. Chiar discutam cu voleibaliștii, nu știu pe ce să se bazeze. Măcar să avem o bază, să știe despre ce sumă e vorba, pe cât pot conta”, a zis social-democratul.

Primarul Morar Costan le-a răspuns celor doi aleși, însă s-a ferit să ofere sume exacte. ”Referitor la sume, știți cu toții că în urmă cu o lună am redus tot ce înseamnă activități culturale la nivelul municipiului Dej. Am avut o primă discuție cu conducerea clubului de volei Unirea. Noi avem foarte mulți elevi de la LAPI, avem pepiniera noastră în caz de forță majoră. Și va trece un an pe linie economică. O să vin în fața celor care răspund de sport, în două, trei săptămâni, și o să găsim o soluție de mijloc între ceea ce s-a alocat inițial și ceea ce se poate acum. Atât cât se poate. Trebuie să fim realiști față de perioada prin care trecem. Acum, patronii firmelor să susțină cât mai mult echipa, cei care pot. Nici la 50% nu mă pot angaja că voi susține echipa. Și la fotbal, chiar dacă cădem din divizie, revenim peste un an de zile, căci nu moare nimeni”, a explicat edilul.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER