Conectează-te cu noi

Sport

Echipa de volei Unirea Dej, la un pas de dezintegrare

Publicat acum

pe

Echipa de volei Unirea Dej este la un pas de dezintegrare: doi jucători au plecat deja, doi sunt cu un picior în curtea altor formații, iar alți patru sunt curtați de mai multe cluburi din țară.

Plecarea libero-ului Vlad Kantor este poate cea mai importantă pierdere pentru CS Unirea Dej. Voleibalistul care evoluează pentru naționala României s-a înțeles cu campioana Diviziei A1, Arcada Galați. Un alt jucător care a anunțat că nu se va mai întoarce la Dej este ridicătorul Sebastian Bratu.

Conform surselor Dej24.ro, secundul Andrei Mihalescu și sârbul Antonic Milos (ridicător) sunt cu un picior în curtea alor formații, iar șansele ca ei să rămână la CS Unirea Dej sunt în acest moment extrem de mici.

De asemenea, Tudor Magdaș (centru), Bela Bertha (centru), Alexandru Rață (trăgător) și Mihai Tarța (trăgător) sunt curtați de mai multe cluburi din țară, iar dacă ofertele primite vor fi pe măsura așteptărilor lor, aceștia sunt tentați să părăsească Unirea. În acest scenariu, echipa de volei Unirea Dej se va dezintegra, iar viitorul este incert.

La această oră nu se știe nici măcar dacă formația dejeană se va mai înscrie în noul sezon competițional, ținând cont de faptul că ieri, în ședința Consiliului Local Dej, primarul Morar Costan a declarat că sportul dejean va rămâne fără câteva miliarde, iar o parte semnificativă din bugetul echipei de volei era asigurată, an de an, de municipalitate.

Antrenorul Unirii Dej, Marius Dascălu ne-a spus că speră, totuși, ”ca această unică echipă de tradiție a orașului Dej să supraviețuiască”.

”Este adevărat că trăim vremuri complicate și activitatea noastră cotidiană a fost afectată de această pandemie, zic eu, trecătoare. Cred că lucrurile vor reveni la normal și prin aceasta mă refer și la faptul că și sportul va depăși această perioadă, iar competițiile sportive îsi vor relua activitățile. Suntem conștienți că această criză a devenit una și economică, așa că în cadrul echipei noastre s-au luat măsuri de reduceri salariale substanțiale, pentru a reuși să ținem clubul pe linia de plutire. Suntem unul din cele două sau trei cluburi cu prezență continuă în Divizia A în ultimii 20 de ani și am reușit să reprezentăm cu succes municipiul Dej atât pe plan național, cât și internațional, în ciuda faptului că am fost o echipă cu buget restrâns față de alte competitoare. În ultimii ani am început să punem accent pe alcătuirea unui lot format din cât mai mulți jucători dejeni, dar și din tineri valoroși pe care am dorit să-i promovăm pe plan național. Această strategie a dat roade, sezonul trecut reușind cea mai bună clasare în Divizia A1, locul 5, ceea ce ne dădea dreptul și la o înscriere în Cupa Balcanică.

Din păcate, această restrângere bugetară face ca proiectul pe care l-am început să intre într-o fază necunoscută, prin faptul că nu știm pe ce ne putem baza financiar în sezonul viitor și am început să pierdem jucători locali de valoare care aleg să meargă la alte echipe care îsi permit să le ofere salarii mai mari și să-si asigure un lot valoros. Noi totuși dorim să mergem în continuare pe promovarea sportivilor talentați din plan național, dar și local, cu aportul și colaborarea LAPI Dej, dar fără sprijinul partenerului tradițional în toți acești ani, adică Consiliul Local și Primăria Dej, nu putem să le oferim condițiile necesare dezvoltării lor sportive și umane. Sper ca această unică echipă de tradiție a orașului Dej să supraviețuiască și să găsească înțelegere și ajutor la cei responsabili de buna administrare a municipiului”, a declarat pentru Dej24.ro antrenorul Unirii Dej, Marius Dascălu.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. iULiAN

    2020-06-07 la 12:37:38 PM

    Acum u mai iubeste sportul dejean, primarul? A imprumutat milioane , iar acum nu are bani sa finanteze o ecipa de volei? SA VA FIE RUSINE TOVARASE PRIMAR!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER