Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

DEJ | Batalionul 41 Transport „BOBÂLNA” a marcat astăzi 15 ani de la înființare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

Batalionul 41 Transport „BOBÂLNA” a marcat astăzi, 13 octombrie, la Dej, într-un cadru festiv, 15 ani de la înfiinţare.

....

Pentru a marca acest moment, Batalionul 41 Transport „BOBÂLNA” a organizat mai multe manifestări în cadrul unităţii militare, iar la acestea au răspuns ”prezent” mai multe oficialităţi locale – în frunte cu primarul Morar Costan și deputatul Cornel Itu, reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Dej, Spitalului Penitenciar, Jandarmeriei și Poliției, jurnaliști, dar şi cadre militare în rezervă care şi-au desfăşurat activitatea în decursul anilor în instituţie.

În cadrul acestui eveniment, numeroase cadre militare, aflate atât în rezervă cât și în exercițiu, au fost recompensate pentru activitatea lor cu diplome, medalii și plachete aniversare.

SCURT ISTORIC

Conform ordinului M.S.-45/23.02.2002 al ministrului apărării naţionale, începând cu 15.10.2002 ia fiinţă Batalionul 41 Transport, în subordinea Bazei 4 Logistică ”NORD”, dispus în cazarma 489 din garnizoana Dej.

Începând cu data de 01.06 2007, batalionul se subordonează Brigăzii 4 Logistică, iar din data de 01.11 2009, Bazei 4 Logistică ,,Transilvania”.

Conform ordinului H-3762 din 17.07 2008 al Comisiei de heraldică şi denumiri a Ministerului Apărării Naţionale – Batalionului 41 Transport i se atribuie denumirea onorifică „BOBÂLNA” după localitatea cu acelaşi nume, aflată la 20 Km, localitate cu tradiţii istorice legate de Răscoala din 1437. Răscoala de la Bobâlna din 1437 a reprezentat una dintre cele mai mari mişcări din Transilvania şi a contribuit decisiv la procesul de emancipare şi statuare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale ţărănimii.

În data de 01.03.2009 Batalionul 41 Transport „BOBÂLNA” primeşte drapelul de luptă în baza Decretului prezidenţial numărul 1365 / 22.12.2009 .
De la înfiinţare Batalionul 41 Transport„BOBÂLNA” a contribuit la reorganizarea structurilor subordonate Corpului 4 Armată Teritorial „ Mareşal Constantin PREZAN”, ulterior ale Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA”, executând în acest scop transporturi de echipamente şi materiale din toate clasele, totalizând un rulaj de 2.400.000 km (de aproximativ 60 de ori ocolul Pământului), cu o medie de 160.000 km anual.

Misiunea de bază a Batalionului 41 Transport ,,Bobâlna”o reprezintă realizarea suportului logistic prin executarea transporturilor în folosul marilor unităţi, unităţi şi formaţiuni militare din zona de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie “GEMINA” în vederea aprovizionării cu echipamente şi materiale de resortul logisticii, comune categoriilor de forţe ale armatei, concomitent cu instruirea personalului în vederea executării întregii game de acţiuni militare, specifice susţinerii logistice, în cadrul operaţiilor întrunite şi combinate pe teritoriul naţional.

Batalionul 41 Transport ,,Bobâlna”se evidenţiază prin pregătirea şi capabilităţile de excepţie ale personalului pentru executarea misiunilor specifice susţinerii logistice, aspect confirmat inclusiv pe timpul participării la misiuni în afara teritoriului naţional.

Pe timpul derulării misiunilor militarii au dat dovadă de responsabilitate, seriozitate, spirit de echipă şi profesionalism. Aceste calităţi au reprezentat fundamentul care a stat la baza aprecierilor remarcabile obţinute de militarii batalionului.

În prezent Batalionul 41 Transport „BOBÂLNA” execută activităţi de menţinere şi dezvoltare a nivelului de instruire, pentru a participa, independent sau în cooperare cu alte structuri, la sprijinul acţiunilor de luptă desfăşurate pe teritoriul naţional sau în afara acestuia şi pentru a participa la sprijinul autorităţilor naţionale şi locale, în caz de urgenţe civile.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER