Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | ANIVERSARE – Baza 4 Logistică ”TRANSILVANIA”, în straie de sărbătoare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Dej | Baza 4 Logistică ”TRANSILVANIA” sărbătoreşte astăzi 15 ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie au avut loc mai multe manifestări.

Pentru a marca această aniversare, Baza 4 Logistică ”Transilvania” a organizat astăzi mai multe manifestări în cadrul unităţii militare, iar la acestea au răspuns ”prezent” mai multe oficialităţi locale – în frunte cu primarul Morar Costan și deputatul Cornel Itu, reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Dej, Spitalului Penitenciar, Jandarmeriei și Poliției, jurnaliști, dar şi cadre militare în rezervă care şi-au desfăşurat activitatea în decursul anilor în instituţie.

Astfel, după dezvelirea unei plachete (în fața unității) și primirea invitaților (în Sala ”General Nicolae Șova”), pe platoul din curtea unității a avut loc un ceremonial militar-religios care a cuprins: realizarea dispozitivului, prezentarea onorului și a raportului, cuvântul de deschidere al comandantului bazei colonel dr. Gabriel Boțog, oficierea serviciului religios, prezentarea alocuțiunilor și defilarea comandamentului.

Invitații au avut apoi ocazia să viziteze unitatea și să admire standurile cu armament și tehnică militară. Manifestările s-au încheiat cu o fotografie aniversară și cu o ”întâlnire între generații”, în cadrul unui dineu festiv. Înainte de aceasta, foștii comandanți ai structurii au fost recompensați pentru activitatea lor. Este vorba despre col. ing. în rez. Ioan Mureșan (comandant 2002-2013), col. ing. în rez. Viorel Bolunduț (2014-2016), col. ing. în rez. Pavăl Constantin (împuternicit în perioada 1 dec 2013-31 mai 2014) și col. în rez. Boboc Costinel (împuternicit în perioada 1 ian 2017-14 mai 2017).

Tot astăzi, colonelul Vasile Iojiban a primit drapelul de luptă și a preluat comanda bazei, acesta urmând să îl înlocuiască pe colonelul dr. Gabriel Boțog (împuternicit locțiitor al Șefului Direcției Logistice din Statul Major General). La ceremonie au participat și generalul de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina și generalul de brigadă Teodor Incicaș, locţiitor pentru resurse al șefului Statului Major General.

SCURT ISTORIC:

 • înființată în Garnizoana Dej la data de 15 octombrie 2002, în baza prevederilor Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. S-27 din 5 aprilie 2002;
 • prin Decretul Prezidențial nr. 1364 din 22.12.2008, la data de 01.03.2009, i se acordă Drapelul de Luptă;
 • Cu ocazia Zilei Forțelor Terestre din data de 23.04.2008, Drapelului de Luptă i se conferă ”Emblema de onpare a Forțelor Terestre”;
 • Comandamentul Bazei 4 Logistică ”Transilvania”, mare unitate de sprijin logistic subordonată comandamentului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, asigură instruirea pentru mențiunea și dezvoltarea nivelului de operaționalizare a comandamentului și unităților subordonate, iar în situații de criză și război, completarea cu personal și tehnică a structurilor ordonate;
 • Baza 4 Logistică are un aport important pe linia dotării structurilor subordonate S.M.F.T. prin achiziționarea de stații I.T.P., corturi modulare, mijloace de salvare montană (snow mobile) și U.T.V., precum și contracte de mentenanță externalizată a sistemelor LAROM, tehnicii de parașutare și a aparaturii electrooptice de vedere pe timp de noapte;

Cu această ocazie, publicația Dej24.ro urează ”La mulți ani, Bazei și militarilor dejeni!”


Social-Cultură

Activitate preventiv-educativă a polițiștilor la Chiuiești și Rugășești – FOTO

Publicat acum

pe

Joi, 22 februarie, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și din cadrul Compartimentului de Relații Publice au desfășurat două activități de informare și prevenire a criminalității cu elevii școlilor gimnaziale din localitățile Chiuiești și Rugășești.

Activitățile se înscriu în cadrul proiectului ,,POLIȚIA ALĂTURI DE NOI”, proiect care are drept scop prevenirea implicării elevilor în comiterea de fapte antisociale.

În proiect sunt implicate școlile gimnaziale din Chiuiești, Rugășești, Câțcău, Vad, Cășeiu și alte două școli din municipiul Dej.

În cadrul proiectului sunt desfășurate activități de informare în domeniul siguranței în mediul on-line, bullying-ului, violenței și siguranței rutiere.

Tema privind siguranța rutieră va încheia activitățile desfășurate. Astfel, la sfârșitul lunii martie va fi organizat la Chiuiești un concurs de educație rutieră, în poligon.

Tot atunci copiii vor putea vizita standurile ce vor fi pregătite pentru ei de către polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului Rutier Dej și jandarmi.

Continuă să citești

Social-Cultură

Ce filme vor rula la cinematograful 3D din Dej în perioada 23 februarie – 1 martie

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D, din incinta Muzeului Muzelui Municipal Dej, pentru perioada 23 februarie – 1 martie 2018.

VINERI – 23 februarie 2018

 • ORA 17:00 FAST AND FURIOS 8 ( A.P. +12 ANI, DURATĂ 130 DE MIN.)

SÂMBĂTĂ – 24 februarie 2018

 • ORA 11:00 PINGUINII DIN MADAGASCAR (FILM 3D; A.G., DUBLAT IN ROMÂNĂ, DURATA 92 DE MIN.)
 • ORA 17:00 JURNALUL LUI BRIDGET JONES (FILM ROMANTIC; A.P.+12 ANI, DURATĂ 93 DE MIN.)

MARȚI – 27 februarie 2018

 • ORA 17:00 MARE ȘI TARE (COMEDIE; A.P. +15 ANI, DURATĂ 96 DE MIN.)

MIERCURI – 28 februarie 2018

 • ORA 17:00 CEI OPT ODIOȘI ( A.P. +15 ANI, DURATĂ 161 DE MIN.)

JOI – 01 martie 2018

 • ORA 17:00 WOLVERINE (FILM 3D; A.P. +12 ANI, DURATĂ 137 DE MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Social-Cultură

Concert COMPACT – ”După ani și ani”, îndrăgiții rockeri revin în Dej

Publicat acum

pe

COMPACT – una dintre cele mai îndrăgite formații rock din țară – va susține la Dej un super-concert intitulat ”După ani și ani”.

Studio MagicStar Dej este unicul ”responsabil” pentru sosirea legendarei trupe Compact B la Dej. Concertul va avea loc luni, 12 martie, cu începere de la ora 19, în Centrul Cultural Arta. Hit-urile ”Trenul pierdut”, ”Să te gândești la mine”, ”Singur în noapte”, ”Mă voi întoarce” şi ”Fata din vis” vor răsuna în boxele noului obiectiv cultural din centrul orașului, iar nostalgicii iubitori de rock vor putea cânta și dansa pe melodiile care au marcat drumul în viaţa multor oameni.

Conform organizatorilor, biletele – în valoare de 45 de lei – se vor găsi în perioada 26 februarie – 9 martie la Centrul Cultural Arta, urmând ca în ziua recitalului prețul unui bilet să fie 50 de lei (pentru grupuri din Gherla bilete la nr. de tel. 0745127970).

În prima parte, spectatorii se vor bucura de un concert susținut de trupa Coco, formație înființată de Adrian ”Coco” Tinca, basistul COMPACT.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare