Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | ANIVERSARE – Baza 4 Logistică ”TRANSILVANIA”, în straie de sărbătoare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Dej | Baza 4 Logistică ”TRANSILVANIA” sărbătoreşte astăzi 15 ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie au avut loc mai multe manifestări.

Pentru a marca această aniversare, Baza 4 Logistică ”Transilvania” a organizat astăzi mai multe manifestări în cadrul unităţii militare, iar la acestea au răspuns ”prezent” mai multe oficialităţi locale – în frunte cu primarul Morar Costan și deputatul Cornel Itu, reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Dej, Spitalului Penitenciar, Jandarmeriei și Poliției, jurnaliști, dar şi cadre militare în rezervă care şi-au desfăşurat activitatea în decursul anilor în instituţie.

Astfel, după dezvelirea unei plachete (în fața unității) și primirea invitaților (în Sala ”General Nicolae Șova”), pe platoul din curtea unității a avut loc un ceremonial militar-religios care a cuprins: realizarea dispozitivului, prezentarea onorului și a raportului, cuvântul de deschidere al comandantului bazei colonel dr. Gabriel Boțog, oficierea serviciului religios, prezentarea alocuțiunilor și defilarea comandamentului.

Invitații au avut apoi ocazia să viziteze unitatea și să admire standurile cu armament și tehnică militară. Manifestările s-au încheiat cu o fotografie aniversară și cu o ”întâlnire între generații”, în cadrul unui dineu festiv. Înainte de aceasta, foștii comandanți ai structurii au fost recompensați pentru activitatea lor. Este vorba despre col. ing. în rez. Ioan Mureșan (comandant 2002-2013), col. ing. în rez. Viorel Bolunduț (2014-2016), col. ing. în rez. Pavăl Constantin (împuternicit în perioada 1 dec 2013-31 mai 2014) și col. în rez. Boboc Costinel (împuternicit în perioada 1 ian 2017-14 mai 2017).

Tot astăzi, colonelul Vasile Iojiban a primit drapelul de luptă și a preluat comanda bazei, acesta urmând să îl înlocuiască pe colonelul dr. Gabriel Boțog (împuternicit locțiitor al Șefului Direcției Logistice din Statul Major General). La ceremonie au participat și generalul de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina și generalul de brigadă Teodor Incicaș, locţiitor pentru resurse al șefului Statului Major General.

SCURT ISTORIC:

 • înființată în Garnizoana Dej la data de 15 octombrie 2002, în baza prevederilor Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. S-27 din 5 aprilie 2002;
 • prin Decretul Prezidențial nr. 1364 din 22.12.2008, la data de 01.03.2009, i se acordă Drapelul de Luptă;
 • Cu ocazia Zilei Forțelor Terestre din data de 23.04.2008, Drapelului de Luptă i se conferă ”Emblema de onpare a Forțelor Terestre”;
 • Comandamentul Bazei 4 Logistică ”Transilvania”, mare unitate de sprijin logistic subordonată comandamentului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, asigură instruirea pentru mențiunea și dezvoltarea nivelului de operaționalizare a comandamentului și unităților subordonate, iar în situații de criză și război, completarea cu personal și tehnică a structurilor ordonate;
 • Baza 4 Logistică are un aport important pe linia dotării structurilor subordonate S.M.F.T. prin achiziționarea de stații I.T.P., corturi modulare, mijloace de salvare montană (snow mobile) și U.T.V., precum și contracte de mentenanță externalizată a sistemelor LAROM, tehnicii de parașutare și a aparaturii electrooptice de vedere pe timp de noapte;

Cu această ocazie, publicația Dej24.ro urează ”La mulți ani, Bazei și militarilor dejeni!”


Social-Cultură

Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită marți și la Dej!

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej și Garnizoana Dej organizează marți, 26 iunie, manifestări dedicate Zilei Drapelului Național al României.

Evenimentele vor debuta cu slujba de sfințire a drapelului în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, situată pe strada Gutinului, iar de la ora 10:00 vor continua în Piața Bobâlna după următorul program:

 • Alocuțiunea primarului Municipiului Dej, referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național
 • Primirea drapelului național ce urmează a fi înălțat pe catarg
 • Binecuvântarea și sărutul drapelului
 • Înălțarea drapelului concomitent cu intonarea Imnului Național al României
 • Defilarea gărzii de onoare

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Social-Cultură

COMEDIE PURĂ cu Doru Octavian Dumitru, mâine seară, în Dej. Hai și tu în BRACO Pub!

Publicat acum

pe

Doru Octavian Dumitru, unul dintre cei mai iubiți comedianți din România, vine mâine seară în Dej! Spectacolul de comedie va avea loc în Braco Pub, de la ora 23.

Îndrăgitul comediant în vârstă de 62 de ani a absolvit Facultatea de Instalații, dar nu a profesat niciodată ca inginer. Chiar dacă a fost în vogă în anii ’90 și la începutul anilor 2000, Doru Octavian Dumitru a continuat să rămână unul dintre cei mai iubiți comedianți români. A plecat în SUA pentru a învăța comedie de la actori de marcă, precum Billy Crystal sau Whoopie Goldberg, și a susținut numeroase spectacole în Canada… însă cele mai tari spectacole le ține tot ”acasă”, în România!

Dacă vrei să te simți mai bine și să privești viața cu mai mult optimist, vino mâine seară în Braco Pub și o să ai parte de două ore de comedie pură! Petrece o seară plină de umor – în care se vor preda multe lecții despre viață – alături de prietenii tăi și nu rata porția de râs pregătită de legendarul Doru Octavian Dumitru!

Rezervări și informații: 0742.787.821 și 0760.733.972 sau direct la Braco Pub din Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Ce filme vor rula la cinematograful 3D din Dej în perioada 22-28 iunie

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Muzelui Municipal Dej, în perioada 22-28 iunie 2018.

VINERI – 22 iunie 2018

 • ORA 17:00 – MISS MEADOWS („JUSTIȚIA ESTE DULCE”, DRAMĂ / THRILLER, N.15 ANI, 84MIN.)

SÂMBĂTĂ – 23 iunie 2018

 • ORA 11:00 – BALERINA („VISEAZĂ CU MINE, DANSEAZĂ CU MINE!”, FILM ANIMAȚIE, A.G., 85 MIN.)

MARȚI – 26 iunie 2018

 • ORA 17:00 – LABOR DAY („ULTIMELE ZILE DE VARĂ”, DRAMĂ/ DRAGOSTE; N.12 ANI., 106MIN.)

MIERCURI – 27 iunie 2018

 • ORA 17:00 – STORKS – („BERZELE”, FILM ANIMAȚIE, AG, 83 MIN)

JOI- 28 iunie 2018

 • ORA 17:00 – GIFTED (“GIFTED”, DRAMĂ, AP 12, 97 MIN

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare