Conectează-te cu noi

Social-Cultură

„Valul de lumină”, eveniment dedicat copiilor plecaţi la îngeri, trece şi prin Dej

Publicat acum

pe

Municipiul Dej se alătură și în acest an orașelor care vor aprinde lumânări în memoria copiilor plecați prea curând din această lume.

Invitam pe toti cei care vor sa ne fie alaturi, sa aprinda candele si sa posteze poze sau filmulete on-line, duminica, 15 octombrie 2017, intre orele 19:00 – 20:00”, precizează Monica Suian, voluntar E.M.M.A.

Organizația E.M.M.A. va marca duminică, 15 octombrie „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a opta ediție care, de această dată se va desfășura diferit față de anii anteriori, și anume:

  • Lumânările se vor aprinde simultan în 10 orașe, în spațiu public, dar și în spațiul on-line.
  • Voluntarii, prietenii și susținătorii E.M.M.A., vor aprinde candele, le vor fotografia și vor transmite „live”-uri pe Facebook și alte pagini de socializare (filmând candelele aprinse), pentru a crea un Val de Lumină și pe plan virtual!

Orașele care vor organiza evenimentul în loc public, sunt: Buzău, Codlea, Constanța, Dej, Dorogoi, Făgăraș, Marghita, Piatra Neamț – în colaborare cu Asociația „Născută Înger”, Ploiești și Tg. Jiu.

Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați, dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.

La eveniment poate participa oricine, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla!

Din spirit de solidaritate, și pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar posta în spațiul virtual, cât mai multe „Live”-uri și poze cu una sau mai multe lumânări aprinse. Pentru a fi mai ușor de reperat, ar fi ideal ca imaginile respective să fie însoțite de #ValuldeLumină.

De asemenea, în vederea realizării unui montaj, am aprecia dacă am primi filmulețe sau fotografii cu lumânările aprinse, pe adresa: contact@organizatiaemma.ro”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea E.M.M.A.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER