Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Dej | „De la cântec la jazz. Guilelm Șorban, muzicianul lui Eminescu și Goga”

Publicat acum

pe

....

Primăria Municipiului Dej, prin Centrul Cultural „Arta” Dej, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” și Muzeul Memorial „Octavian Goga”, organizează miercuri, 27 septembrie 2023, ora 19:00, evenimentul muzical „De la cântec la jazz. Guilelm Șorban, muzicianul lui Eminescu și Goga”. Proiectul este găzduit de sala de evenimente a Centrului Cultural „Arta” Dej, iar intrarea este gratuită.

Vor interpreta Marius Popescu, pian și improvizație jazz, Alexandru Suciu, bariton, și Gabriela Sima, improvizație coregrafică. Evenimentul marchează 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a compozitorului dejean Guilelm Şorban ( 7 iulie 1923, la Dej), o extraordinară personalitate culturală a municipiului nostru. Guilelm Șorban se înscrie în aria culturală națională prin creația a peste 100 de piese de cântece, dintre care unele pe versurile poeților Mihai Eminescu, George Coșbuc și Octavian Goga.

....

Unele dintre cele mai faimoase melodii ale sale acompaniază așadar versurile celebrelor opere lirice „Pe lângă plopii fără soț” și „Mai am un singur dor” ale lui Mihai Eminescu, dar și „Măi, crâșmare Niculae” scris de către Octavian Goga.

Guilelm Șorban a ocupat și funcția de prefect al Comitatului Solnoc-Dăbâca.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER