Conectează-te cu noi

Eveniment

DEJ | Eroii neamului românesc, umiliți după moarte. Zeci de morminte, PROFANATE! – FOTO

Publicat acum

pe

Profanare morminte Cimitir Dealul Florilor Dej (5)

Zeci de morminte ale eroilor căzuți în Primul Război Mondial, situate în Cimitirul Dealul Florilor din municipiul Dej, au fost vandalizate.

Potrivit primelor informații, mai multe persoane au pătruns în Cimitirul Dealul Florilor din municipiul Dej, cel mai probabil la sfârșitul săptămânii trecute, și au vandalizat aproximativ 50 de morminte ale eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Dacă vor fi găsiți, autorii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani pentru profanare de morminte, infracțiune prevăzută de art. 319, alin. 2, din Codul Penal.

Revoltătorul incident a fost semnalat de un utilizator Facebook:

Eroii neamului românesc, făuritorii României Mari, umiliți în Cimitirul de pe Dealul Florilor din Dej! Zeci de morminte devastate, vandalizate și nimeni nu vede, nimeni nu aude. În decurs de patru zile 5, 6, 7, și 8 mai 2016 au fost distruse huliganic aproximativ 50 de morminte ridicate în memoria soldaților căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE! celor care au făcut asemenea fapte precum și celor care nu iau măsuri și e de datoria lor să o facă!!!”, a scris dejeanul, pe celebra rețea de socializare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, polițiștii dejeni au fost sesizați în această dimineață și au fost demarate cercetările în acest caz.

În zona respectivă, de dimineață, s-a deplasat o echipă operativă de cercetare la fața locului. S-a constatat că un număr de 44 de pietre funerare sunt răsturnate de pe postament, ele neavând sistem de fixare pe postamentul respectiv. Se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte”, a declarat, pentru Dej24.ro, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER