Conectează-te cu noi

Administraţie

DEJ | Francisc Albert Torpenyi, consilierul local declarat INCOMPATIBIL de către ANI, vine cu precizări

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui FRANCISC ALBERT TORPENYI, consilier local din cadrul Consiliului Local Dej.

Se pare că în perioada exercitării mandatului de consilier local, Salina Ocna Dej, în cadrul căreia acesta deține funcția de director al Direcției Tehnice, a încheiat 3 contracte comerciale de furnizare de sare pentru deszăpezire cu Primăria Municipiului Dej, fiind încălcate astfel dispozițiile legale.

„Am fost director la Salina in perioada octombrie 2014 – martie 2016 fiind inscris in registrul comertului ca atare (administrator). În perioada respectivă nu eram consilier local. Din martie 2016 sunt dir. tehnic, fiind numita o alta persoana ca director de sucursala. Datorită faptului că nu s-a operat în registrul comerțului decât în mai 2017 schimbarea administratorului, ANI a considerat ca sunt in incompabilitate datorită faptului că în aceea perioada Primăria Dej a cumpărat sare pentru deszapezire de la Salina Ocna Dej. Am transmis documente către ANI care atestă faptul că în perioada invocată nu eram director (administrator): decizie de numire în funcția de dir. tehnic, fișa postului, documentul în care directorul salinei solicita modificarea în ORC (mai 2017) la un an după numirea în funcție, adeverința de la SNS București care certifică cele relatate mai sus, etc. Documentele au fost depuse în luna iulie”, a declarat pentru Dej24.ro Francisc Albert Torpenyi.

Conform legii, Torpenyi nu va mai avea dreptul timp de 3 ani să ocupe o funcție publică.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”, se arată într-un comunicat al ANI.

De asemenea, dacă Instanța va decide, Francisc Albert Torpenyi ar putea fi nevoit să dea înapoi banii încasați din funcția de consilier local în perioada în care a fost găsit incompatibil.

Administraţie

Primăria Dej: Agenții economici au obligația de a obține/prelungi acordul de funcționare

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În conformitate cu prevederile legale privind desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață Primăria Municipiului Dej vă informează că:

Toți agenții economici, persoane fizice și juridice, care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Dej au obligația de a obține acordul de funcționare care se emite de către Primarul Municipiului Dej.

Pentru agenții economici autorizați prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează conform prevederilor legale.

Documentația necesară emiterii acordului și a fișei de valabilitate se depune la camera 12.

De asemenea, agenții economici care au depus documentațiile sunt invitați să își ridice de la camera 12 acordurile de funcționare și/sau fișele de valabilitate emise.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Modificări în programul de funcționare al patinoarului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță modificarea programului de funcționare al patinoarului.

În cursul săptămânii patinoarul va fi deschis de la ora 12:00, iar intrarea pe patinoar se va realiza după următorul program:

Luni- Vineri

 1. 12:00- 13:30
 2. 14:00- 15:30
 3. 16:00- 17:30
 4. 18:00- 19:30
 5. 20:00- 21:30.

Totodată în cursul săptămânii, la fel ca în anii anteriori, elevii din școlile dejene vor putea să își desfășoare pe patinoar orele de sport după un program prestabilit.

La sfârșitul săptămânii programul patinoarului va fi următorul:

Sâmbătă- Duminică

 1. 10:00- 11:30
 2. 12:00- 13:30
 3. 14:00- 15:30
 4. 16:00- 17:30
 5. 18:00- 19:30
 6. 20:00- 21:30

”Deoarece calitatea gheții este influenţată de condiţiile meteorologice, când situația o va impune, administraţia locală îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Start la plata taxelor și a impozitelor!

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej informează contribuabilii, persoane fizice și persoane juridice, că începând de astăzi, 13 ianuarie, se pot plăti impozitele și taxele locale, aferente anului 2020, precum și restanțele din anii precedenți.

Impozitele și taxele locale pentru anul în curs, au două scadențe de plată: 31.03.2020, respectiv 30.09.2020, cu excepţia taxelor pe clădire şi teren, care au scadenţă data de 25 a lunii următoare.

Pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale la clădiri, terenuri și mijloace de transport, până la data de 31.03.2020, se acordă o bonificație în procent de 10%, atât în cazul persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice.

Taxele și impozitele pot fi achitate zilnic la Primăria Municipiului Dej de luni până vineri, între orele 08:00- 16:00, precum și online pe site-ul www.primariadej.ro, la secțiunea Taxe și impozite. O altă modalitate electronică de a plăti taxele și impozitele online este prin Sistemul Național Electronic de „Ghiseul.ro”, modalitate pentru care este nevoie de înregistrare pe site-ul „www.ghiseul.ro”.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare