Conectează-te cu noi

Administraţie

DEJ | Francisc Albert Torpenyi, consilierul local declarat INCOMPATIBIL de către ANI, vine cu precizări

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui FRANCISC ALBERT TORPENYI, consilier local din cadrul Consiliului Local Dej.

Se pare că în perioada exercitării mandatului de consilier local, Salina Ocna Dej, în cadrul căreia acesta deține funcția de director al Direcției Tehnice, a încheiat 3 contracte comerciale de furnizare de sare pentru deszăpezire cu Primăria Municipiului Dej, fiind încălcate astfel dispozițiile legale.

„Am fost director la Salina in perioada octombrie 2014 – martie 2016 fiind inscris in registrul comertului ca atare (administrator). În perioada respectivă nu eram consilier local. Din martie 2016 sunt dir. tehnic, fiind numita o alta persoana ca director de sucursala. Datorită faptului că nu s-a operat în registrul comerțului decât în mai 2017 schimbarea administratorului, ANI a considerat ca sunt in incompabilitate datorită faptului că în aceea perioada Primăria Dej a cumpărat sare pentru deszapezire de la Salina Ocna Dej. Am transmis documente către ANI care atestă faptul că în perioada invocată nu eram director (administrator): decizie de numire în funcția de dir. tehnic, fișa postului, documentul în care directorul salinei solicita modificarea în ORC (mai 2017) la un an după numirea în funcție, adeverința de la SNS București care certifică cele relatate mai sus, etc. Documentele au fost depuse în luna iulie”, a declarat pentru Dej24.ro Francisc Albert Torpenyi.

Conform legii, Torpenyi nu va mai avea dreptul timp de 3 ani să ocupe o funcție publică.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”, se arată într-un comunicat al ANI.

De asemenea, dacă Instanța va decide, Francisc Albert Torpenyi ar putea fi nevoit să dea înapoi banii încasați din funcția de consilier local în perioada în care a fost găsit incompatibil.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER