Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej | Lacul din cartierul Dealul Florilor, un loc jegos și dezolant. Primăria vrea REZILIEREA contractului! – FOTO

Publicat acum

pe

Lac Balta Dej (8)

Situația deplorabilă în care se află lacul situat în cartierul Dealul Florilor din municipiul Dej este cunoscută de toți dejenii.

Pe o celebră rețea de socializare, în urmă cu aproximativ o lună, o dejeancă se plângea de situația în care a ajuns această „oază de relaxare” din municipiul Dej și a postat și câteva imagini sugestive în acest sens.

După mai bine de un an de când nu m-am mai plimbat pe baltă, azi am rămas fără cuvinte!!! Imaginile vorbesc de la sine…ia priviți cum arată acum ….după nenumarate promisiuni. Un loc murdar și dezolant….un loc unde nu prea îţi vine să te plimbi! Oare chiar nu se poate rezilia acel contract de concesionare pentru nerespectarea clauzelor de întreţinere a acestui lac? Sunt profund dezgustată și dezamagită! Nu se poate să nu mă întreb oare ce fel de boli transimt milioanele de ţânțari care își vor face apariția cât de curând”, arăta dejeanca.

Situația în care se află balta este de mult timp cunoscută dejenilor care aleg să își petreacă după-amiezile sau serile în această zonă a orașului. Mirosul este insuportabil, iar cei care ies la o plimbare, în special pe perioada verii, au parte de adevărate aventuri cu țânțarii care doresc neapărat să se ”înfrupte” din trecători.

Primarul municipiului Dej cunoaște problemele și, în urma discuțiilor avute cu cetățenii care locuiesc în această zonă, a promis soluții în cel mai scurt timp.

În acest sens, a fost întocmit un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut, cel mai probabil, la următoarea ședință a Consiliului Local Dej și care are ca scop rezilierea contractului de asociere în participațiune încheiat între Municipiul Dej și S.C. NORSERV S.R.L. (administratorul zonei de agrement).

În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primarul Municipiului Dej propune spre dezbatere publica textul complet al Proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere in participațiune nr.12204/24.05.2005 încheiat intre Municipiul Dej si SC NORSERV SRL, privind rezilierea contractului de asociere in participațiune nr. 12204/24.05.2005 încheiat intre Municipiul Dej si S.C. NORSERV S.R.L. însoțit de Expunerea de motive a inițiatorului proiectului de hotărâre, Primarul Municipiului Dej, Nota informativă a secretarului Municipiului Dej și de Raportul de specialitate, întocmit de Compartiment Juridic, pregătire documente consiliul local din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, proiect de hotărâre ce urmează a fi supus spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Dej”, se arată în proiectul de hotărâre care urmează să fie dezbătut de aleșii locali.

Contractul de asociere în participațiune, încheiat între Municipiul Dej și S.C. NORSERV S.R.L., a fost semnat pe data de 24 mai 2005 și a constat în aprobarea amenajării şi exploatării zonei de agrement „Lac” situat în Dej, str. Crângului, f.n.

Tot atunci s-a aprobat și încheierea unui contract de concesiune a zonei de agrement pentru o perioadă de 49 de ani. Dej24.ro vă prezintă mai jos textul hotărârii din 2005.

TEXTUL HCL:

HOTĂRÂREA NR. 53
din 31 martie 2005

privind aprobarea asocierii în participaţiune a Consiliului local al municipiului Dej şi S.C. NORSERV S.R.L. DEJ în vederea amenajării şi exploatării zonei de agrement, Lac situat în Dej, str. Crângului, f.n.

Consiliul local al municipiului Dej, întrunit în şedinţa de lucru ordinară,

Având în vedere proiectul de hotărâre prezentat din iniţiativa primarului municipiului Dej prin care se propune aprobarea asocierii în participaţiune a Consiliului local al municipiului Dej şi S.C. NORSERV S.R.L. DEJ în vederea amenajării şi exploatării zonei de agrement Lac situat în Dej, str. Crângului, f.n., proiect de hotărâre însoţit de Raportul nr. 7353/II din 17.03.2005 al S.U.A.T. din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei municipiului Dej şi avizat de Comisia pentru amenajarea teritoriului si urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului, conservarea monumentelor istorice si de arhitectură şi Comisia Economică în şedinţele din data de 29.03.2005, respectiv 30.03.2005;

În baza prevederilor art. 251 – 256 Cod comercial, art. 942 şi urm. Cod civil, H.C.L. Dej nr. 123 din 27 octombrie 1999

În temeiul prevederilor art. 38 alin. 2 lit. „f” „g” şi „x” şi art. 46 alin. 2 din Legea nr. 215/23.04.2001 privind administraţia publică locală;

H O T Ă R Ă Ş T E :

  • Art. 1 – Se aprobă asocierea în participaţiune a Consiliului local al municipiului Dej şi S.C. NORSERV S.R.L. DEJ în vederea amenajării şi exploatării zonei de agrement Lac situat în Dej, str. Crângului, f.n.
  • Art. 2 – Se aprobă încheierea contractului de concesionare pentru desfăşurarea activităţii de amenajare şi exploatare a zonei de agrement Lac situat în Dej, str. Crîngului f.n. pe o perioadă de 49 ani.
  • Art.3 –Cu ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredinţează Direcţia Tehnică şi Direcţia Economică din cadrul Primăriei municipiului Dej.

Preşedinte de şedinţă
MÎNZAT MARIUS

Contrasemnează:

Nr. consilieri în funcţie 19
Nr. consilieri prezenţi 18
Nr. voturi pentru 18
Nr. voturi împotrivă 0
Abţineri 0

S E C R E T A R,
Andron Covaciu

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER