Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Dej – Marșul ”Octombrie Roz” pentru prevenirea cancerului la sân – FOTO

Publicat acum

pe

....

mars-roz-cancer-la-san-1Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, Clubul Rotary și compania AVON, a organizat astăzi un marș dedicat luptei împotriva cancerului la sân.

Marșul dedicat luptei împotriva cancerului la sân, intitulat „Marșul OCTOMBRIE ROZ”, a debutat în centrul municipiului Dej, astăzi, cu începere de la ora 14, și s-a bucurat de prezența a zeci de elevi și profesori de la liceele dejene, reprezentanți ai Primăriei Dej – în frunte cu primarul Morar Costan, membri ai Rotary Club Dej, reprezentante ale companiei Avon, alături de prof. Dimitriu Maria Ana, cea mai veche partizană a acestei activități.

....

Campania a fost una de informare și s-a dorit tragerea unui semnal de alarmă doamnelor și domnișoarelor asupra importanței controlului mamar periodic pentru a preveni cancerul la sân.

În România, una din opt femei riscă să dezvolte cancer la sân și anual 9000 de românce sunt diagnosticate cu această maladie. Din fericire, cancerul la sân poate fi tratat și chiar vindecat. Trebuie doar descoperit în fazele primare, când rata de vindecare este de 94%.

Simptomele cancerului mamar:

Primul simptom al cancerului mamar pe care majoritatea femeilor îl observă este un nodul sau o zonă de ţesut îngroşat la nivelul sânului. Cei mai mulţi noduli (90%) nu sunt canceroşi, însă întotdeauna este cel mai bine să efectuaţi un control la medicul de familie sau la medicul ginecolog.

Vă rugăm să consultaţi medicul de familie sau medicul ginecolog în cazul în care observaţi oricare dintre următoarele simptome:

  • Un nodul sau o zonă de ţesut îngroşat la oricare dintre sâni;
  • O modificare în dimensiuni sau formă a unuia sau ambilor sâni;
  • Secreţie la nivelul oricăruia dintre mameloane (care pot prezenta sânge);
  • Un nodul sau o umflătură la oricare dintre axile;
  • Neregularităţi ale pielii de la nivelul sânilor;
  • O iritaţie pe sau în jurul mamelonului;

O schimbare în aspectul mamelonului, ca şi cum s-ar scufunda în interiorul sânului, durere în oricare dintre sâni sau la oricare dintre axile, fără a fi legate de menstruaţie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER