Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Mondială a Alimentaţiei, celebrată de Şcoala Gimnazială Chiuieşti – FOTO

Publicat acum

pe

ziua-mondiala-a-alimentatiei-scoala-gimnaziala-chiuiesti-3

Ziua Mondială a Alimentației a fost sărbătorită, la finalul săptămânii trecute, și de elevii Școlii Gimnaziale Chiuiești.

In fiecare an la data de 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) celebreaza doua evenimente deosebit de importante: Ziua Mondiala a Alimentatiei (ZMA) si cea de-a 66-a aniversare de la infiintarea FAO – 16 octombrie 1945.

Scopul Zilei Mondiale a Alimentatiei, proclamata in 1979 de catre Conferinta Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), este sa avertizeze opinia publica asupra importantei hranei si sa intareasca solidaritatea in lupta impotriva foametei, malnutritiei si saraciei.

Ziua marcheaza data fondarii FAO in 1945

In 1980, Adunarea Generala a aprobat sarbatorirea Zilei, considerand ca „hrana este o conditie a supravietuirii si bunastarii omului, o nevoie umana fundamentala” (rezolutia 35/70 din 5 decembrie)”.

Ziua Mondială a Alimentaţiei a fost sărbătorită la Şcoala Gimnazială Chiuieşti joi, 13 octombrie, de clasa a VII-a , sub îndrumarea profesoarei Anca Cosmina-Roxana. După o prezentare Power Point despre Ziua Mondială a Alimentaţiei elevii au gătit sănătos folosind fructe şi legume proaspete.

În final au fost acordate diplome şi premii elevilor care s-au remarcat în această activitate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER