Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | Mii de credincioși au participat, azi-noapte, la slujba de Înviere de la Parohia Ortodoxă ”Sf. Nectarie” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Mii de credincioși – ”mai mulți ca niciodată”, după cum s-a exprimat protopopul Dejului, preotul Ioan Buftea – au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere de la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Nectarie”.

Și în acest an, altarul a fost amplasat în mijlocul drumului, în apropierea bisericii, iar circulația a fost oprită. O decizie foarte bună, căci mii de oameni au răspuns ”prezent” miracolului Învierii, strada Crângului fiind plină ochi. La miezul nopții, cu toții au luat Lumina Sfântă (adusă de la Ierusalim) de la preoți și au cântat, împreună, ”Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. 

La finalul slujbei de la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Nectarie”, puțin după ora 1, credincioșii au primit Pască/Paști – reprezentând bucățele de pâine stropite cu vin (în 12 puncte aflate de-a lungul străzii Crângului; au contribuit financiar 265 de familii) și au plecat spre case cu lumânarea aprinsă. Tradiţia spune că, odată ajunşi acasă, creştinii trebuie să facă semnul crucii la intrarea în casă şi să intre cu lumânarea aprinsă în celelalte încăperi sau clădiri din curte şi chiar şi la animale.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos mesajul protopopului Ioan Buftea, de la finalul slujbei de Înviere.

Hristos a Înviat! Dej24.ro vă urează un Paște binecuvântat, cu pace și bucurii, alături de cei dragi!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER