Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | Noua biserică de pe strada Crângului și-a deschis porțile pentru credincioși – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Sfintire lucrari Biserica Sf. Ierarh Nectarie Dej (46)

Noua biserică de pe strada Crângului din municipiul Dej și-a deschis în această seară, în a III-a zi de Paști, porțile pentru credincioși.

Parohia Ortodoxă „Sfântul Nectarie” din Dej are începând de astăzi un nou loc de rugăciune. În această seară, după aproape cinci ani de la așezarea pietrei de temelie a noii biserici, s-a realizat slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noul lăcaș de cult.

Preotul care deservește Parohia Ortodoxă „Sfântul Nectarie” și deopotrivă protopopul municipiului Dej, părintele Ioan Buftea, a fost vizibil emoționat de amploarea lucrărilor, în mare parte finalizate, și de numărul mare de credincioși care au răspuns „prezent” invitației de a participa la această „slujbă de inaugurare”.

Serviciul religios a debutat la ora 18 și a fost săvârșit de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de peste 20 de preoți și diaconi, în prezența mai multor oficialități locale și a sute de credincioși.

Piatra de temelie a acestei biserici a fost sfințită în seara zilei de 13 august 2011. Atunci, alături de un sobor format din 15 preoți, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, pe atunci Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie. Până la finalizarea lăcașului, credincioșii s-au putut ruga în micuța capelă alăturată, ridicată în doar două săptămâni și demontată recent în doar câteva zile.

În cadrul aceluiași eveniment, deputatul dejean Cornel Itu a primit Crucea Transilvană de la ÎPS Andrei Andreicuț. ”Pot să-mi manifest bucuria de a fi parte a unei comunități, a unui neam care în cele mai complicate momente ale sale a găsit sprijin în Biserică. Suntem astăzi aici și suntem ceea ce suntem, adică romani, datorită Bisericii mamă, Bisericii Ortodoxe. Astăzi devine datoria noastră să apărăm acest liant sfânt care leagă încă, cu noduri puternice, țara și romanii între ei. Mulțumesc Inalt Prea Sfinția Voastră pentru distincția CRUCEA TRANSILVANĂ și pentru cinste”, crede Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER