Conectează-te cu noi

....

Eveniment

Dej, printre orașele în care ploaia a lipsit aproape cu desăvârșire. Anunțul ANM

Publicat acum

pe

....

Luna martie a fost una cu temperaturi mai reci decât normalul perioadei, în vreme ce ploile nu au persistat foarte mult. Unele stații meteo au informat că nu a plouat aproape deloc în zonele respective, ori că precipitațiile s-au menținut la sub 3%, față de cantitatea obișnuită pentru această perioadă a anului. Baia Mare, Bistrița, Dej și Vaslui se numără printre orașele în care ploaia a lipsit aproape cu desăvârșire. Acest lucru va avea un efect devastator asupra culturilor.

ANM a informat cu privire la cantități reduse de precipitații care se vor înregistra în luna martie,  sub 20 mm/ lună. În Moldova, valorile precipitațiilor nu au depășit 10 mm, la fel ca în mare parte a Maramureșului și Transilvaniei, dar și în jumătatea de est a Munteniei, estul extrem al Dobrogei, alături de nordul și vestul Crișanei, cât și vestul și centrul Banatului.

....

Precipitații slabe în luna martie în mai toată țara

Meteorologii au explicat faptul că abaterea valorii precipitațiilor lunii martie 2022, față de media intervalului de referință luat în calcul (1991-2020), arată un declin în mai toate regiunile României, în vreme ce în Oltenia și Muntenia s-au înregistrat cele mai mari valori ale abaterii negative, de peste 75% de procente.

La Baia Mare, valoarea abaterii negative a ajuns la 99,8%, în vreme ce abaterile pozitive nu au depășit intervalul procentual 1-13%, acestea din urmă fiind sesizate în zonele de munte ori în Delta Dunării, pe arii izolate.

Un procent de 90% a abaterii negative, adică acolo unde cantitatea de precipitații a fost mult mai mică decât standardul de referință, a fost înregistrat în Bistrița, Sighetu Marmației, Dej, Sânnicolau Mare, Bârlad și Vaslui, notează EVZ.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER