Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | Sute de baloane înălțate spre cer, de Ziua Părinților de Îngeri – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Zeci de dejeni au luat parte, în această după-amiază, de la ora 17:30, la “Ziua Părinţilor de Îngeri”, eveniment organizat pentru a comemora co piii plecați prea devreme din această lume.

La Dej, evenimentul ajuns la cea de-a VIII-a ediție a avut loc, la fel ca în fiecare an, în Parcul Mic din Piaţa Bobâlna, unde, în ciuda temperaturilor ridicate de afară, zeci de părinţi au aprins lumânări şi au înălţat baloane colorate spre cer în memoria micuților care nu mai sunt printre noi, ca ritual simbolic de despărțire.

Înainte de aceasta însă, Monica Mureșan – organizatorul evenimentului de la Dej – a spus câteva cuvinte despre acest eveniment de suflet, iar apoi s-au rostit rugăciuni pentru cei pierduți mult prea devreme. Ulterior, primarul Morar Costan a transmis aprecierea sa față de persoanele care au trecut printr-o asemenea tragedie.

”Foarte multă emoție, dar eu spun că este o emoție care mă ajută să merg mai departe. Eu am acceptat pierderea unui copil, pierderea copilului meu am acceptat-o dând sens acestei pierderi… Prin voluntariatul pe care îl fac alături de Organizația EMMA pot să merg mai departe. În momentul în care pierzi primul copil, l-am pierdut, viața mea nu mai avea niciun sens. Cuvântul <<mamă>> nu mai exista, nu mai avea cine să îmi spună <<mamă>> și nu mai vedeam de ce aș merge mai departe. Organizația EMMA am descoperit-o, am intrat pe forum, am vorbit cu alte mămici… Am învățat acolo că pot să merg mai departe acceptând ceea ce mi s-a întâmplat. Dacă eu am rămas aici, Șerban a mers în cer, probabil am rămas cu un scop. În această zi, am senzația că mesajul pe care eu îl port în suflet mereu, adică <<Te iubesc, Șerban! Cu drag, mama!”>>, am senzația că astăzi efectiv ajunge la el prin balonul care se înalță”, ne-a declarat Monica Mureșan, organizatorul evenimentului de la Dej.

”Sărbătorim, ca în fiecare an, copilașii plecați de lângă noi. Este Ziua Părinților de Îngeri, o zi specială pentru noi, cei care simțim prin asta că putem să facem ceva pentru copilașii noștri, chiar și că le înălțăm în balon. Sunt mamă de înger. Am pierdut-o pe fetița mea, Patricia, în 2014. A fost ceva brusc, rapid… A plecat în două ore de lângă noi, deși nu prezicea nimeni nimic că ar avea ceva sau că ar urma să se întâmple ceva… M-a ajutat Organizația EMMA foarte mult. Este foarte important să vorbești cu cineva care a mai trecut prin asta, te ajută foarte mult… I-am scris pe balon (n.r – fetiței mele) că o iubim foarte mult, că frățiorii ei o iubesc foarte mult, îi mulțumim că ni i-a trimis pe Pământ și i-am zis că ne lipsește foarte, foarte mult”, a povestit o altă mămică prezentă în Parcul Mic din Dej.

Anul acesta, mii de părinți, în peste 1​5​ orașe din țară și din străinătate, au vibrat cu dor și durere laolaltă, în memoria îngerilor ce nu pot fi uitați, în cadrul singurului eveniment de acest fel din România si cel mai mare din lume, Ziua Părinților de Îngeri.

Organizaţia EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare) este o organizaţie neguvernamentală non-profit, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil, în mod special pe cele care își pierd copilul inainte ca acesta să se nască.

Vezi DECLARAȚII în MATERIALUL VIDEO de mai jos.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER