Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej – Taxele și impozitele locale RĂMÂN LA FEL și în 2017. Dejenii care dețin terenuri și clădiri neîngrijite vor plăti cu până la 500% mai mult – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

consiliul-local-dej-sedinta-ordinara

Întruniți într-o ședință ordinară pe luna decembrie, consilierii locali din Dej au decis ca taxele și impozitele locale să rămână neschimbate în 2017.

Pe ordinea de zi, consilierii locali din Dej au avut un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul viitor. Conform proiectului de hotărâre, prezentat de primarul Morar Costan, majorarea impozitelor la clădiri, teren şi mijloacele de transport, în conformitate cu prevederile art. 489 din Codul Fiscal potrivit căreia nivelul impozitelor şi taxelor locale prevăzute în prezentul titlu poate fi majorat anual de consiliile locale cu până la 50%, pentru anul următor, s-a propus următoarele:

-Majorarea cu 0% a impozitului /taxă pe clădiri la persoane fizice,  calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

-Majorarea cu 0 % a impozitului/taxă pe clădiri la persoanele juridice, calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

-Majorarea cu 0 % impozitului/taxei pe teren la persoane fizice, calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

-Majorarea cu 0 % impozitului/taxei pe teren la persoane juridice, calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

-Majorarea cu 0 % impozitului asupra mijloacelor de transport la persoanele fizice, calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

-Majorarea cu 0 % impozitului asupra mijloacelor de transport la persoane juridice, calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

Astfel, la fel ca în ultimii ani, taxele și impozitele locale nu vor fi modificate și vor rămâne la fel și în anul 2017.

De asemenea, în proiectul de hotărâre privind acest proiect a fost prevăzut ca pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului, să se acordă o bonificaţie de până la 10%.

Ca și o noutate, dejenii care dețin clădiri și terenuri neîngrijite vor plăti cu până la 500% mai mult în anul 2017.

În ședințele următoare vom stabili un regulament, după ce vom identifica aceste clădiri și terenuri. Doresc să supun Consiliului Local aprobarea de majorare cu până la 500%. Acele clădiri care nu sunt întreținute, avem posibilitatea să intervenim prin hotărâre de consiliu local”, a declarat primarul Morar Costan în expunerea proiectului de hotărâre.

Vă reamintim, impozitul/taxa pe teren și impozitul pe mijloacele de transport se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Impozitul de până la 50 lei inclusiv se plăteşte integral până la primul termen de plată.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER